Najnovije vesti

DEČAK ROBIJAO NI KRIV NI DUŽAN: Sa 13 godina završio iza rešetaka zbog ubistva koje nije počinio
Foto: Facebook Printscreen

Tražim pomilovanje!

DEČAK ROBIJAO NI KRIV NI DUŽAN: Sa 13 godina završio iza rešetaka zbog ubistva koje nije počinio

Planeta

Tajler Edmonds je sa 15 godina završo u zatvoru zbog zločina koji nije počinio. Danas, četiri godine kasnije, traži kompenzaciju od države zbog izgubljenog detinjstva.

Edmonds je imao 13 godina kada je detektivima isprčao kako je pomogao svojoj polusestri pri ubistvu njenog tadapnjeg muža na spavanju. Tajler tvrdi kako ga je ona naterala da preuzme krivicu.

"Ubeđivala me da priznam da sam ja to uradio. Rekla je da decu ne šalju u zatvor, da mi ništa neće biti", kaže Edmonds.

Ipak, proveo je četiri godine iza rešetaka pre nego što je njegova presuda ukinuta. Išao je na terapiju, a istraživao je i fenomen dece koja priznaju zločine koje nisu počinili. Počeo je da shvata šta se desilo

"Najprostiji odgovor jeste da si premlad da zaista shvatiš ozbiljnost situacije i ne znaš za bolje", tvrdi danas 27-godišnji Edmonds.

Izgradio je svoj život iz početka, ali i dalje plaća cenu svog priznanja.

Kada je država Misisipi donela zakon koji dozvoljava nadoknadu pomilovanima, Edmonds je odmah tražio isplatu, jer se nadao da pomogne majci koja se zadužila kako bi plaćala njegovu odbranu. Država ga je odbila, a sudija koji je doneo presudu nije ni razmatrao njegov zahtev.

Edmonds ipak ne odustaje, te će svoj slučaj izložiti Vrhovnom sudu Misisipija, a suđenje se očekuje na leto 2017. On traži 150.000 dolara, a osim novca ovaj slučaj pokazaće i koliko se novi zakon u praksi i implementira.

(nbcnews)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...