MELANIJA ZBOG PREVODA TRAMPA HRANI PICOM: Evo na koje jelo je papa Franja stvarno mislio
Foto: Reuter 24.05.2017.

Greška

MELANIJA ZBOG PREVODA TRAMPA HRANI PICOM: Evo na koje jelo je papa Franja stvarno mislio

Planeta -

Papina suptilna pohvala slovenačkom uskršnjem kolaču, izrečena pri susretu s američkim predsedničkim parom, ostala je izgubljena u prevodu, prenosi danas agencija Hina pisanje slovenačkih medija.

U jučerašnjim izveštajima iz Vatikana većina stranih agencija razumela je da je papa Melaniju Tramp, rođenu u Sevnici kod Krškog, pitao da li supruga možda hrani "picom", na šta je ona zbunjena odgovorila potvrdno. Papa je, međutim, pitao za poticu, tradicionalni slovenački kolač, sličan štrudli koja se može praviti sa orasima, makom ili rogačem.

Slovenački mediji navode da je papa Franja, Argentinac italijanskog porekla, ljubitelj pice, ali i slovenačke potice koju je upoznao kao ukusno jelo, jer je njegova nećaka Marija Ines Narvaho udata za Argentinca slovenačkog porekla.Da li Tramp stvarno zna šta je slovenačka potica možda će se razotkriti danas prilikom samita NATO u Briselu na koji, kako navode slovenački mediji, dolazi i Mojca Stropnik, sadašnja pratilja premijera Slovenije Mire Cerara.

Mediji navode da i ona dolazi iz kraja u kom je popularna potica i da, iako nije poznato hoće li neki recept preneti Melaniji, potvrđeno je da će premijer Cerar i ona američkom predsedničkom paru ponoviti poziv da posete staru Melanijinu domovinu, pišu slovenački mediji a prenosi Hina.

(Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Čudesna sudbina Melanije Tramp: Od devojčurka iz Slovenije do prve dame Amerike

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja