Najnovije vesti

POMOĆ NARODU ODSEČENOM OD SVETA: Iran šalje hranu u Katar
Foto: Reuters

STIŽE HRANA

POMOĆ NARODU ODSEČENOM OD SVETA: Iran šalje hranu u Katar

Planeta
14:15h

DOHA - Iran šalje avione i brodove s hranom i drugim potpreštinama u Katar posle odluke više aparskih zemalja da prekinu diplomatske odnose i zatvore kopnene, pomorske i vazduhoplovne veze s tom zemljom koju optužuju za podršku terorizmu i konaktima sa Iranom.

Šest aviona povrća kasnije danas krenuće u Katar, a više od 90 tona povrća već je poslato, rekao je portparol kompanije Iran er Šarok Nušabadi. Kako je naveo, isporuke će biti nastavljene po zahtevu. Iranski mediji javili da će tri teretna broda sa preko 350 tona voća uskoro krenuti za Katar iz luke Dair.

Saudijska Arabija blokirala je jedinu kopnenu granicu preko koje Katar uvozi hranu. 

Persijski zaliv je od ponedeljka u ozbiljnoj krizi od kada su Bahrein, Egipat, Saudijska Arabija i Ujedinjeni Arapski Emirati prekinuli veze s Katarom, optužujući ga da podržava terorizam i održava veze sa Iranom, regionalnim rivalom Saudijske Arabije. Katarske vlasti su odbacile ove optužbe.

Državljanima zemalja koje su prekinule odnose s Katarom biće dozvoljeno da ostanu u toj zemlji uprkos merama protiv državljana Katara, preneli su ranije danas katarski mediji. 

(Kurir.rs/Beta)

Foto: Reuters

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...