(VIDEO) DONELI MU CVEĆE: Tramp na svoj rođendan posetio s Melanijom ranjenog kongresmena
Foto: EPA/OLIVIER DOULIERY

SKALIS U KRITIČNOM STANJU

(VIDEO) DONELI MU CVEĆE: Tramp na svoj rođendan posetio s Melanijom ranjenog kongresmena

Planeta -

VAŠINGTON - Američki predsednik Donald Tramp i njegova supruga Melanija posetili su sinoć u bolnici kontresmena Stiva Skalisa, ranjenog u oružanom napadu u predgrađu Vašingtona.

Predsednik i prva dama doneli su cveće Skalisu, vođa republikanske većine u Predstavničkom domu američkog Kongresa, kome je operisan kuk posle ranjavanja i koji se prema navodima bolnice i dalje nalazi u kritičnom stanju. Tramp je sedeo pored njegovo kreveta i razgovarao s članovima njegove porodice.

Skalis je ranjen juče tokom bejzbol treninga s drugim republikanskim članovima Kongresa u Aleksandriji, kod Vašingtona. U incidentu je ranjeno još nekoliko osoba. Vašingtonska bolnica MedStar saopštila je da će mu biti potrebno još nekoliko operacija. Metak ga je pogodio u levi kuk, i zatim je prošao kroz stomačnu duplju i povredio mu kosti i organe, što je izazvalo jako krvarenje.

Federalni istražni biro (FBI) saopštio je da je ukupno pet osoba hospitalizovano zbog povreda od vatrenog oružja, uključujući napadača Džejmsa Hodžkinsona, koji je kasnije podlegao povredama.

(Kurir.rs/Beta)

Foto: EPA/OLIVIER DOULIERY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja