Najnovije vesti

KAD SE APSURD ISPLATI: Od Njukasla do Londona upola jeftinije ako se ide preko Španije
Foto: Profimedia, Foto: Profimedia

Ludilo

KAD SE APSURD ISPLATI: Od Njukasla do Londona upola jeftinije ako se ide preko Španije

Planeta

U Velikoj Britaniji se izgleda uopšte ne isplati putovati vozom, a na svom primeru to je dokazao i jedan student.

Vozna karta iz Njukasla do Londona košta 78,50 funti, pa je tako 21-godišnji student počeo da razmatra i druge opcije. Ubrzo je shvatio da avion od Njukasla do Španije i nazad do Londona košta daleko manje, a u svemu tome je još uštedeo 40 funti.

foto: Foto: Google map

Naime, on je uplatio let od Njukasla do Majorke za 15,99 funti, a vratio se sa u London za 10,99 funti. Osim toga, imao je 12 sati da boravi na rajskom ostrvu usred sezone, a ostalo mu je i nešto novca pa je za 7,5 funti iznajmio auto i za to vreme obišao celo ostro, a častio se i koktelom od 4 funte. “Odleteo sam do Majorke, iznajmio automobil, pronašao prelepu plažu, popio koktel i otišao u London da se nađem sa svojim prijateljima. Spavao sam u automobilu, pa tako nisam platio ni hotel“, izjavio je za britanski „Metro“ dodajući da mu prijatelji nisu verovali.

On je ukupno potrošio 38,48 funti do španije i nazad. Jedina mana je što je put trajao 24 sata umesto tri sata koliko se ide vozom. “Vredelo je. Fantastično sam se proveo i uštedeo 40 funti u celom procesu. Ponoviću ovo sigurno“, zaključio je.

(Foto: Profimedia)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...