OPET GORI PORTUGALIJA: Vatrogasci prošli sa teškim opekotinama, nekoliko otrovano dimom
Foto Fonet/AP, Foto: Fonet/AP

Nesreća za nesrećom

OPET GORI PORTUGALIJA: Vatrogasci prošli sa teškim opekotinama, nekoliko otrovano dimom

Planeta -

U borbi da ugase šumski požar u blizini portugalskog grada Tramagala, povređeno je sedam vatrogasaca, od kojih su dvojica u kritičnom stanju, saopštile su danas službe za vanredne situacije u toj zemlji.

Požar, koji je izbio pre podne, velikim delom je tokom popodneva stavljen pod kontrolu i "više ne predstavlja rizik za populaciju i zone koje su njim pogođene", izjavio je šef Službe za vanredne situacije Hose Giljerme, prenosi AFP.

Oko 170 vatrogasaca i 50 vozila je i dalje angažovano na gašenju požar, navodi agencija.

Dvojica teško povređenih vatrogasaca pretrpeli su opekotine drugog stepena, dok su ostali zadobili lakše opekotine ili su se otrovali udisanjem smoga.

Najnoviji požar dogodio se dve nedelje nakon što je u Pedrogao Granedu izbila ogromna vatrena stihija koja se širila pet dana na okolna mesta i u kojoj su život izgubile 64 osobe, a povređeno je 250.

Usled ove tragedije, stručnjaci navode da je vrlo verovatno da će Portugal ponovo biti zahvaćen šumskim požarima, zato što je ta zemlja visoko izložena klimatskim promenama što je posledica globalnog zagrevanja, navodi agencija.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto Fonet/AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track