OVO SVET S NESTRPLJENJEM ČEKA: Evo o čemu će pričati Putin i Tramp
Foto: Reuters, Foto: Reuters

OTKRIVENO

OVO SVET S NESTRPLJENJEM ČEKA: Evo o čemu će pričati Putin i Tramp

Planeta -

Bela kuća je saopštila da "nema specifične agende" pred prvi sastanak predsednika SAD Donalda Trampa i njegovog ruskog kolege Vladimira Putina.

Tramp će možda tražiti ustupke od Rusije kako bi pokazao napredak u odnosima dve nacije, dok će Putin sigurno nešto tražiti zauzvrat, jer kako piše AP, postoji duga lista stvari koje "iritiraju" obe države.

Zvaničnici Kremlja očekuju da ključne teme na sastanku ruskog i američkog predsednika, koji se očekuje na marginama samita Grupe 20 (G20) u Hamburgu, budu situacije u Siriji i Ukrajini i rat protiv terorizma, izjavio je danas pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov.

On je ukazao na navode medija da američka strana namerava da pokrene pitanja Sirije i Ukrajine na sastanku Trampa i Putina.

"Meni se čini da je vrlo logično da se razgovara o ta dva pitanja", rekao je Ušakov.

Prema njegovim rečima, Kremlj takođe smatra da je pre svega neophodno razgovarati o problemu međunarodnog terorizma zato što je saradnja između Rusije i SAD neohodna i u toj sferi.

"Postoji veliki broj drugih tema o kojima smo spremni da razgovaramo", naveo je Ušakov, precizirajući da će biti govora o "svim regionalnim pitanjima, kontroli naoružanja i bilateralnim odnosima".

On je rekao da postoji veliki broj problematičnih sfera u rusko-američkim odnosima, navodi ruska agencija.

(Kurir.rs/ Tanjug)

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track