(VIDEO) U TEŠKOM STANJU: Kongresmen ranjen u pucnjavi vraćen na intenzivnu negu
Foto: EPA/JIM LO SCALZO

NIKAKO DA SE OPORAVI

(VIDEO) U TEŠKOM STANJU: Kongresmen ranjen u pucnjavi vraćen na intenzivnu negu

Planeta -

VAŠINGTON - Republikanski kongresmen Stiv Skaliz, koji se opravljao od prostrelne rane zadobijene tokom oružanog napada na treningu bejzbola, ponovo je primljen u bolnicu u intenzivnu negu, saopštila je danas bolnica u Vašingtonu.

Skaliz je vraćen na intenzivnu negu zbog nove zabrinutosti o mogućoj infekciji, naveo je vašingtonski medicinski centar MedStar. Prema izveštajima, on je sinoć bio u teškom stanju.

Skaliz, koji je vođa republikanske većine u donjem domu Kongresa i još četiri osobe povređeni su sredinom juna, kada je naoružani muškarac otvorio vatru tokom treninga bejzbola republikanskih kongresmena u Aleksandriji kod Vašingtona. Gradska policija i drugi policajci uzvratili su vatru i ubili napadača.

Republikanski kongresmen je pogođen u kuk i metak mu je pokidao krvne sudove, kosti i unutrašnje organe. On je imao više operacija i stanje mu se poboljšalo.

Vest o njegovoj ponovnoj hospitalizaciji izazvala je brojne reakcije na Tviteru.

Zbog tog incidenta članovi Kongresa su bili primorani da preispitaju svoje obezbeđenje i razmotre da li je dovoljno. Neki u donjem domu Kongresa, i demokrate i republikanci, smatraju da više sredstava treba da bude izdvojeno za policiju koja čuva Kongres.

(Kurir.rs/Beta)

Foto: EPA/JIM LO SCALZO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track