NAJSKUPLJI ROŠTILJ: Turisti ukrali jagnje, hteli da ga raspale, pa popili paprenu kaznu
Foto: Profimedia

Presmešno

NAJSKUPLJI ROŠTILJ: Turisti ukrali jagnje, hteli da ga raspale, pa popili paprenu kaznu

Planeta -

Devetorica muškaraca koji su Islandom putovali u kamp prikolicama uhapšeni su u Istočnim Fjordovima zbog krađe životinja od lokalnog stanovništva koje su želeli da iskoriste kao meso za roštilj. Njima je određena kazna u iznosu od 900 funti, tačnije 1.000 evra.

Muškarce, Avganistance sa prebivalištem u Americi, primetilo je lokalno stanovništvo kako jure životinje po polju. "Bilo ih je devetorica, pa nisam želeo da idem sam da razgovaram sa njima“, rekao je očevidac Bjarki Svavarson koji je o ovom slučaju obavestio policiju. Kada je Svavarson u društvu još trojice muškaraca prišao grupi Avganistanaca i optužili ih za krađu, nisu želeli ništa da priznaju.

"Samo su vikal na nas i i lagali nas. U početku nisu ništa hteli da priznaju, a onda su rekli da su ukrali jagnje. Bilo je u crnoj kesi u njihovom automobilu sa prerezanim vratom. Rekli su nam da su jagnje spasili od davljenja nakon što je uskočilo u more“, dodao je on. Svavarson je međutim rekao da to nije tačno i da su nesrećnu životinju pripremali za roštilj. Jedan od muškaraca je nakon privođenja priznao pljačku i ubistvo jagnjeta. Pušteni su nakon što su platili novčanu kaznu od 906 funti (1033 evra). Vest je uzrujala stanovnike ovog mesta, pa su se mnogi oglasili tim povodom. Islandski vodič Ganar Birgison rekao je za Independent da muškarci sigurno nisu bili gladni kao i da su sa sobom imali mnogo para, čim su kaznu platili odmah. Takođe dodaje da su se dovezli skupim automobilima. "Novčana kazna nije dovoljna, trebalo bi ih izbaciti iz zemlje“, rekao je on.

Drugi vodič koji je želeo da ostane anoniman rekao je da islandski zakon dozvoljava ljudima da jedu hranu sa državnog zemljišta. Jagnje se naravno nalazilo na privatnom posedu. "Informacija poput ove veoma je loša za naš turizam“, dodao je vodič.

(Foto: Profimedia)

(Kurir.rs/Independent)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track