MELANIJA GOVORILA PRE TRAMPA U PRVOJ POSETI EVROPI: Nema boljeg ambasadora SAD od moje žene
Foto: Reuters

MELANIJA GOVORILA PRE TRAMPA U PRVOJ POSETI EVROPI: Nema boljeg ambasadora SAD od moje žene

Planeta -

"Zajedno ćemo uništiti terorizam, njegovo finansiranje i njegovu ideologiju. Uvek ćemo pružiti dobrodošlicu onima koji dele naše vrednosti, ali ćemo zatvarati granice pred onima koji šire ekstremizam i terorizam. Snažno se borimo protiv radiklanog islamističkog terorizma i pobedićemo’, poručio je američki predsednik Donald Tramp u Varšavi.

Nakon samita "Tri mora" Donald Tramp izašao je pred poljski narod da bi im se obratio. Međutim pre njega kratko se svojim domaćinima zahvalila njegova supruga Melanija Tramp.

"Moj suprug i ja uživali smo u vašoj predivnoj zemlji", kazala je Melanija Tramp zahvaljujući predsedniku Andreju Dudi i njegovoj supruzi ističući da je posebno fascinirao naučni centar "Kopernik" koji ju je “nadahnuo da eksperimentišem, postavljam pitanja i tražim odgovore”.

“Fokus mandata mog supruga, možemo se svi složiti, jeste nastojanje da svi imamo priliku da živimo sigurno i to želim svim građanima sveta”, rekla je Melanija.

Nakon nje okupljenima se obratio predsednik SAD ističući da nema boljeg ambasadora njegove zemlje nego što je to njegova supruga.

“SAD voli Poljsku i poljski narod, puno vam hvala. Poljaci nisu samo obogatili ovu regiju, već su i Poljaci obogatili SAD i ponosan sam što sam na izborima imao njihovu podršku. U ime svih Amerikanaca zahvaljujem se čitavom poljskom narodu koji su izrazili dobrodošlicu nama i našim vojnicima, koji su simbol sigurnosti u vašoj demokratskoj Evropi. Ponosi smo što su sa nama i vojnici drugih država. Hvala vam, obavljate sjajan posao. Obavili smo sastanak sa članicama Inicijative tri mora, SAD je spremna da ojača trgovinske veze i želimo da vam omogućimo da Poljska više ne bude talac jednog dobavljača energenata", rekao je Tramp.

“Moja administracija traži da sve države članice NATO-a konačno ispune svoje finansijske obaveze, a rezultat tog insistiranja su milijarde dolara koje su počele da dolaze za NATO, ljudi su šokirani, jer miljarde dolara dolaze od zemalja koje nisu bile u stanju da ispune svoje finansijske obaveze. SAD su demonstirale da čvrsto stoje iza člana pet o zajedničkim obvezama oko obrane: Evropa mora da učini više i pokaže da veruje u budućnost tako što će uložiti novac u budućnost”, rekao je Tramp.

(Kurir.rs/Net.hr)

Foto Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track