NAJLUĐA TEORIJA ZAVERE DO SADA: On se stalno pojavljuje na internetu, kao čovek koji je srušio KULE BLIZNAKINJE?!
Foto: Printscreen

DA LI JE NJEGOVA SMRT SLUČAJNOST

NAJLUĐA TEORIJA ZAVERE DO SADA: On se stalno pojavljuje na internetu, kao čovek koji je srušio KULE BLIZNAKINJE?!

Planeta -

Kada je Amerikom prostrujala vest da je 24. maja 2012. godine Majkl Kalabreze pronađen mrtav u luci Hamdon, niko se nije preterano potresao.

Ipak, čudno je to što je njegov leš plutao vertikalno umesto hoizontalno, što implicira da je njegovo telo bačeno u reku sa tegom.

Iako je inspektor Toni Peri odmah govorio kako su sve okolnosti sumnjive, na kraju se sve završilo zaključkom da se radi o običnoj nesreći.

foto: Profimedia

Međutim, u američkoj javnosti se posle toga pojavila još jedna teorija zavere koja pokušava da odgonetne da li je Majkl Kalabreze ubijen kako bi bio sprečen da govori o svom učestvovanju u kontrolisanom rušenju Svetskog trgovinskog centra i Zgrade 7?

Navodno, o tome je novinaru Vejnu Medsenu govorio anonimni izvor pod pseudonimom Dejv Adam.

Medsen je u intervjuu objasnio da se Adam prvi put pojavio pre par godina, kontaktirajući prvo arhitekte i inženjere povodom istine o 11. septembru, a tek posle je pozvao Medsena. Adam je priznao da je bio umešan u postavljanje eksploziva i relej prekidača u automate u severnoj i južnoj kuli Svetskog trgovinskog centra, a da je i Kalabreze, bivši član Mornarice, učestvovao u toj operaciji.

Prema Medsenovim rečima, Kalabreze se našao u vestima za vreme uragana Irene. Živeo je sa devojkom u Portsmautu blizu Norfolka, gde mnoga penzionisana vojna lica završe. Uragan se približavao obali i on se odvezao u otvoreno more, odlučivši da pobegne od uragana, ali nije uspeo. Jahta je završila u Česapiku, veoma blizu Pomorske amfibijske baze Vilou Krik. Tvrdio je da je dobio gomilu pretnji koje je preneo policiji Norfolka. Zašto bi se ovom čoveku koji je spašen sa tonućeg broda u oluji pretilo?

"Ništa od toga nije potvrđeno, ali ako je istina da je Kalabreze bio Adamov nadređeni (po pitanju eskploziva), postajemo svesni sumnjivog leša iz 2012. godine. U međuvremenu sam sreo neke bivše mornaričke oficire koji su radili u NAS Pensakola. Oni su mi rekli da su znali ko je bio Kalabreze i potvrdili su činjenicu da je bio član Mornarice", ispričao je Medsen.

Dejv Adam tvrdi da je radio za Kalebrezea u okviru tima za specijalne operacije povezanim sa CIA-om, koji je postavio eksplozive i relej prekidače u automate u kulama Svetskog trgovinskog centra.

Medsen kaže da je proverio ko je imao ugovor za postavljanje tih automata i otkrio je da je u pitanju kompanija po imenu Aramark Services. Oni su bili u vestima jer su planirali ugovor sa državnim školskim sistemom u Čikagu. Takođe se ispostavilo i da pružaju usluge keteringa u putničkim avionima. Sve to otvara jedna nova vrata u celoj ovoj istrazi.

Isti izvor, Dejv Adam, kaže da su aktivnosti tima za uništenje Svetskog trgovinskog centra prikrivene kroz pomoć tima "umetnika" koji su dovedeni u kule iz tog razloga. Dva tima, E-tim i Gelitin, imali su konstantan pristup čitavom Svetskom trgovinskom centru čak četiri godine pre napada.

Oni su kasnije privedeni kao deo izraelskog špijunskog kruga koji je sproveo najveću ikada špijunažu protiv SAD pre 11. septembra.

Ovi "umetnici" su posedovali 3-4 tone kutija u Svetskom trgovinskom centru, zajedno sa šematskim planovima zgrade i mapama bezbednosnih tačaka. "Mogli su da unesu u zgradu šta su hteli", rekao je Medsen.

Prema Medsenovim rečima, Dejv Adam kaže da su E-tim i Gelitin bili „ljudi za diverziju poznati njemu i njegovom timu" čija je uloga bila da „skrenu pažnju sa onoga što su oni radili". Medsen je istakao da su mnogi ti „umetnici" koristili lažne isprave iz nepostojećih umetničkih škola.

Medsen se slaže sa činjenicom da Dejv Adam treba da se reši pseudonima i da izađe u javnost dajući ljudima kojima veruje, višestruke kopije snimka na kojem govori o svemu što zna.

U svakom slučaju, sve ovo treba primiti sa rezervom. Rušenje Kula bliznakinja je jednostavno bio događaj koji je obeležio deceniju i o tome će se uvek raspredati različite priče.

Kurir.rs/veteranstoday.com Foto: Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KOŠMAR! Avion pada na automobile, a oni zaglavljeni u koloni!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track