GRLIO MRTVU MAJKU DOK NIJE UMRO OD GLADI: Ko je kriv za smrt malog Čadraka (4)
Foto: Printscreen Facebook

tragedija u londonu

GRLIO MRTVU MAJKU DOK NIJE UMRO OD GLADI: Ko je kriv za smrt malog Čadraka (4)

Planeta -

Ester Eketi-Mulo (24) i njen sin Čadrak (4) pronađeni su mrtvi u stanu u Londonu.

Majka je je imala epileptični napadaj, a Čadrak koji je bolovao od autizma i bio je nem nije mogao da pozve pomoć. Dete je umrlo od gladi.

Ova tragedija potresla je javnost u Velikoj Britaniji. Mediji postavlja pitanje kako je moguće da niko od institucija i porodice nije reagovao čak dve nedelje. Na sahrani majke i sina bile su stotine ljudi, Ester je imala rodbinu, odnosno roditelje, sestru, prijatelje.

Obdukcijom je utvrđeno da je Ester umrla posle jakog epileptičnog napada, a da je dečak umro od gladi. Kada su ga pronašli ležao je zagrljen pored majke. Tela su otkrivena posle 15 dana, tek pošto je ujak digao uzbunu jer se Ester nije javljala na telefon.

"Ovo otvara ozbiljna pitanja o tome kako je moguće da dečak u Velikoj Britaniji umre od gladi 2017. godine i da to niko ne primeti. Kako je moguće da je dete sa takvim dijagnozama "promaklo" institucijama i da se dozvoli da dođe do ovakve tragedije", pita se Dejli mejl.

foto: Printscreen Dejli Mejl

ZGRADA STRAVE. Ovde su živeli i umrli Ester i jen sin

Dečak je išao u vrtić u kojem se nije pojavljivao od septembra. U vrtiću su navodno pokušali da saznaju zašto de dolazi, ali im se niko nije javljao kad su zvali i zvonili na interfon u zgradi. Na kraju su jednostavno odustali. Sada kažu da će promeniti protokol u takvim situacijama.

Neki Esterini prijatelji smatraju da je najviše kriva porodica, drugi da su zakazale vlasti. Komšije kažu da nisu čuli nikakvu buku i ništa neuobičajeno i da im ništa nije bilo sumnjivo.

" Policija nam je rekla da je Ester pala, udarila glavom i iskrvarila. Ester je bila draga žena koja je jako volela i pazila svog sina. Ali su bili povučeni", kaže komšinica.

"Mnogo smo te voleli. Opraštam ljudima koji nas okrivljuju, a ne znaju istinu. Volim vas, počivajte u miru", rekla je opraštajući se od ćerke i unuka Esterina majka Bebe.

Kurir.rs/Dejli mejl

Foto printscreen facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track