ISPOVEST NEMICE (16) KOJA JE  RATOVALA SA DŽIHADISTIMA: Imam samo jednu želju!
Foto: Printscreen Tweet

iz školske klupe otišla u RAT

ISPOVEST NEMICE (16) KOJA JE RATOVALA SA DŽIHADISTIMA: Imam samo jednu želju!

Planeta -

Nemačka tinejdžerka Linda Vencel (16) koja koja je pobegla od kuće da bi se pridružila Islamskoj državi zarobljena je prilikom napada na Mosul i sada se nalazi se u iračkom zatvoru.

Nemački državni tužilac Lorenc Hase potvrdio je da je njihova državljanka locirana i identifikovanaa u Iraku i da joj nemački konzulat pruža pomoć, međutim, nije rekao ništa o uslovima njenog robijanja.

Neki nemački mediji među kojima je i Zidojče cajtung prenose da su razgovarali sa Lindom u vojnoj bolnici u Bagdadu gde su joj sanirane povrede. Ona je ranjena u butinu, a ima i povredu na desnom kolenu za koju je rekla da je zadobila u napadu iz helikoptera.

"Samo želim da odem odavde. Želim da pobegnem od rata, od oružja, od ove buke. Samo želim da odem kući mojoj porodici", pišu mediji.

Merdiji prenose da je tinejdžerka rekla i da joj je žao što se priključila Islamskoj državi, i da želi da je izruče Nemačkoj, a da je spremna i da sarađuje sa vlastima.

Linda je pobegla iz Nemačke, prošlog leta. Obaveštajne službe primetile su njene kontakte s džihadističkom grupom, međutim uspela je da napusti zemlju i otputuje u Tursku da bi se priključila džihadistima u Irak.

Kurir.rs/Dnevnik.hr

Foto printscreen tweet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Ratuju za veru, ali i debelu platu: Ko su ljudi koji iz Srbije odlaze na sirijski front?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track