FRANCUSKI MIP: Nove sankcije suprotne međunarodnom zakonu!
Foto: printscreen dakaractu.com

Upozorenje

FRANCUSKI MIP: Nove sankcije suprotne međunarodnom zakonu!

Planeta -

Francusko Ministarstvo inostranih poslova saopštilo je danas da su nove sankcije protiv Irana, Rusije i Severne Koreje u suprotnosti sa međunarodnim zakonom zbog njihovog ekstrateritorijalnog dometa.

Francusko Ministarstvo inostranih poslova navelo je u saopštenju da francuski i evropski zakoni treba da budu prilagođeni i dodao da je neophodno organizovati diskusije na nivou Evropske unije o potencijalnom uticaju sankcija na evropske građane i kompanije.

Nemačka je ranije danas upozorila da bi bilo neprihvatljivo da SAD koriste moguće sankcije protiv Rusije kao sredstvo za industrijsku politiku i pozvala na blisku saradnju Vašingtona i Evrope u koordiniranju predloženih sankcija.

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Nemačke rekao je da Berlin želi da radi sa SAD na tim sankcijama, koje kako je naveo, ne moraju nužno da budu usvojene, ali "ne bi mogao da prihvati" praksu da se sankcije koriste kao plašt za sprovođenja industrijske politike, prenosi Rojters.

Poslanici su u utorak u Vašingtonu većinski glasalii za uvođenje dodatnih sankcija Severnoj Koreji i Rusiji koju američke obaveštajne agencije optužuju da je bila umešana u predsedničku kampanju Donalda Trampa u SAD 2016, podseća agencija.

Kurir.rs/Tanjug

Foto printscreen dakaractu.com

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: SRAMOTA! Direktor škole uzima milione! Mesečno primi 1.600.000 dinara!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track