(VIDEO) MADUROVA OSVETA: Hapsi opozicione lidere!
Foto: Printscreen Tweet

porodice ne znaju gde su

(VIDEO) MADUROVA OSVETA: Hapsi opozicione lidere!

Planeta -

Agenti bezbednosne službe Venecuele priveli su danas dvojicu glavnih opozicionih lidera Leopolda Lopesa i Antonija Ledesmu, koji su već bili u kućnom pritvoru, saopštile su njihove porodice.

"Odveli su Leopolda i ne znamo gde je", napisala je na Tviteru njegova supruga Liljian Tintori. Lopesova deca su takodje navela da su agenti odveli njihovog oca.

Lilijan Tintori je emitovala video snimak na kojem se vide agenti bezbednosne službe kako odvode Lopesa. Drugi predstavnici opozicije i lokalni mediji objavili su fotografije sa mobilnih telefona u trenutku kad su agenti izvodili Lopesa iz njegove kuće.

Lopes koji se nalazi u kućnom pritvoru od 8. jula posle više od tri godine zatvora, i Ledesma u kućnom pritvoru od aprila 2015. godine, dvojica su glavnih lidera opozicije u Venecueli.

Njih dvojica su prošle nedelje pozvali svoje pristalice da bojkotuju izbore za članove Ustavotvorne skupštine, održane na zahtev predsednika Nikolasa Madura.

Lopes je 2014. godine osudjen na 14 godina zatvora zbog uloge u talasu protesta u kojima su stradale 43 osobe. Ledesma, gradonačelnik Karakasa, optužen je za korupciju i kriminalno udruživanje. Njihove porodice su navele da je Maduro odgovaran za njihovu sudbinu.

"Odveli su Lopesa i Ledesma kako bi nas uplašili i demoralisali", rekao je poslanik opozicije Fredi Gevara.

Izbore u Venecueli su osudile brojne zemlje, ; medju kojima SAD koje su sinoć uvele direktne sankcije protiv Madura smatrajući ga "diktatorom koji prezire volju svog naroda". Predsednik Venecuele je odbacio te sankcije, navodeći da neće da poštuje "imperijalističke naredbe".

Kurir.rs/tanjug

Foto printscreen tweet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track