ODE I ON U POLITIČARE? Evo za šta je osnivač Fejsbuka angažovao nekadašnjeg Obaminog savetnika
Foto: EPA, Foto: EPA

ČESTO SE SPOMINJE KAO KANDIDAT NA IZBORIMA 2020.

ODE I ON U POLITIČARE? Evo za šta je osnivač Fejsbuka angažovao nekadašnjeg Obaminog savetnika

Planeta -

Osnivač Fejsbuka Mark Zakerberg i njegova supruga Prisila Čen angažovali su demokratu, nekadašnjeg savetnika Baraka Obame, Džoela Benensona za konsultata.

Kako piše Politiko, Benenson, koji je bio savetnik i u kampanji Hilari Klinton prošle godine, angažovan je kako bi sprovodio istraživanja za Inicijativu Čen-Zakerberg.

Benensonova kompanija sprovodiće istraživanja za tu organizaciju, čija je misija, kako se navodi na sajtu, "unapređenje ljudskog potencijala i promovisanje jednakosti".

Zakerberg i Čen saopštili su ranije da će 99 odsto svog bogatstva dati u humanitarne svrhe, koje se procenjuje na oko 45 milijardi dolara, a dovođenje Benensona je još jedan znak da par svoj filantropski rad sve jače okreće ka politici, navodi Politiko.

Par je u januaru zaposlio Dejvida Palufa, menadžera Obamine kampanje 2008, a zaposlili su i Ejmi Dadli, bivšu savetnicu senatora Tima Kejna.

Benenson nije komentarisao navode.

Iako poriče da je zainteresovan za politiku i neku javnu funkciju, Zakerberg se često pominje kao potencijalni predsednički kandidat 2020. godine.

(Kurir.rs/ Tanjug)

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track