(VIDEO) HTELI DA LINČUJU PILOTA KOJI JE UBIO DEVOJČICU NA PLAŽI: Svi mu vikali da je ubica...
Foto: Reuters

stravično

(VIDEO) HTELI DA LINČUJU PILOTA KOJI JE UBIO DEVOJČICU NA PLAŽI: Svi mu vikali da je ubica...

Planeta -

Očajni otac osmogodišnje devojčice, koja je u sredu poginula u nesreći u Portugalu prilikom prisilnog sletanja aviona na plažu, optužio je za sve pilota. Otac je izjavio da je pilotu aviona Cesna-152 bila važnija vlastita sigurnost od života ljudi na plaži Sao Joao de Kaparika i da je trebalo da sleti u more.

Svedoci su za lokalnu televiziju izjavili da je avion prvo nisko preleteo, a zatim i sleteo na plažu u blizini Lisabona. Brojni kupači su potrčali u more kada su shvatili da avion sleće. Neki su ispričali kako su šokirani turisti nakon nesreće napali pilota i vikali "Ubico!".

Otac poginule Sofije je obećao da će "čitav život posvetiti tome da pilot Cesne dobije doživotnu zabranu letenja" i priznao da je poželeo da napadne pilota nakon ćerine smrti. Prekinuo je televizijski prenos tragedije, nije se predstavio, već ispričao svoju priču i pozvao vlasti da zabrane letenje aviona iznad plaža. Lokalni mediji su objavili da su u avionu bili iskusni pilot i pripravnik a zbog kvara na motoru nisu uspeli da slete na usamljenu plažu samo pet minuta nakon poletanja. "Rekao sam Sofiji da se sakrije iza mene i ona je brzo potrčala. Video sam da su druga deca u redu, ali kada sam nju potražio, našao sam je mrtvu. Otišao sam do pilota i rekao mi je da je izgubio kontrolu nad letelicom. Mogao sam da ga udarim, imao sam pravo na to, ali nisam to učinio", izjavio je otac.

(Kurir.rs/Index)

Foto Printscreen Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track