(VIDEO) NEOČEKIVANI POTEZI PREDSEDNIKA SAD I SEVERNE KOREJE: Tramp i Kim uradili nešto što može dvojako da se protumači!
Foto: Fonet AP

ZATIŠJE

(VIDEO) NEOČEKIVANI POTEZI PREDSEDNIKA SAD I SEVERNE KOREJE: Tramp i Kim uradili nešto što može dvojako da se protumači!

Planeta -

Američki predsednik Donald Tramp odlučio je da pre predviđenog vremena završi godišnji odmor i vrati se u Vašington jer, kako kaže, "ima puno posla".

"Danas idem u Vašington. Imam puno posla. Usredsrediću se na trgovinu i vojnu sferu", napisao je Tramp na Tviter nalogu.

Tramp je otišao 4. avgusta na odmor u golf -klub u saveznoj državi Nju Džerzi gde je trebalo da provede 17 dana.

Kad se vrati u Vašington očekuje se da će mu prvo na dnevnom redu biti potpisivanje izvršnog naloga kojim će zatražiti od svoje kancelarije za trgovinu da razmotri pokretanje istrage protiv Kine zbog navodne krađe američke tehnologije i intelektualne svojine, prenose američki mediji.

Ranije danas objavljeno je da je Severna Koreja pozvala je svoje ambasadore iz najvećih svetskih zemalja da se vrate u Pjongjang radi zajedničkog sastanka.

Prema saznanjima južnomkorejske agencije, na tom sastanku su sigurno prisutni ambasadori Severne Koreje u Kini, Rusiji i Ujedinjenim nacijama, ali nije poznato koliko tačno ambasadora učestvuje na njemu.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Fonet AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Skandalozno! Prvi čovek BIA krši zakon! Pogledajte gde je Gašić bio u subotu?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja