(VIDEO) ZOVU GA UKLETI ĐAVO: Svi se boje ovog dečaka (12)!
Foto: Printscreen Facebook

muke zbog džinovskIH rukU

(VIDEO) ZOVU GA UKLETI ĐAVO: Svi se boje ovog dečaka (12)!

Planeta -

Džinovske ruke su posledica limfangioma ili hamartome, veruju

doktori. Obe bolesti su izlečive i zapravo su benigni tumori na limfnim žilama nastali ekstremnim upalama.

Indijskog dečaka Tarika (12) nazivaju 'ukleti đavo' zbog njegovih džinovskih šaka koje su duge 30 santimetara. Za njega su uobičajene aktivnosti poput jedenja, odevanja i vezivanja cipela ogroman problem, a ostala deca mu se rugaju i zadirkuju ga u školi.

Uz to, pre nekoliko godina preminuo mu je otac i Tarikov život je sve samo ne lak. Ipak, Tarik je optimista bez obzira na sve.

"Želim da se rešim ogromnih ruku i budem kao sva ostala dece koja normalno idu u školu i igraju se. Nadam se da će mi se to jednog dana i ostvariti", kaže Tarik.

Drugari više ne žele da se druže sa njim i zbog toga je tužan, a ljudi se boje njegovih ruku.

Tarikova porodica nema novca za lečenje, a ujna Pušpa kaže da njegov život zavisi o njima jer oni brinu o njemu. Lekari su zapanjeni jer je ovakva anomalija izrazito retka bolest.

"Slonovske ruke" su posledica limfangioma ili hamartome, veruju lekari. Obe bolesti su izlečive i zapravo su benigni tumori na limfnim žlezdama nastali ekstremnim upalama zbog kojih nastaje višak tkiva.

Ruke mu i dalje nekontrolirano rastu što može da stvori dodatni pritisak na dečakov kardiovaskularni sistem zbog čega bi mu i život bio ugrožen.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto printscreen facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track