(VIDEO) MISLILI SU DA IM JE PREMIJA NA LUTRIJI DONELA SREĆU: Petoro dobitnika koji su okusili prokletstvo nezarađenih para!
Foto: Youtube screenshot/jhennings48

bankrot

(VIDEO) MISLILI SU DA IM JE PREMIJA NA LUTRIJI DONELA SREĆU: Petoro dobitnika koji su okusili prokletstvo nezarađenih para!

Planeta -

Novac retko donosi sreću, a najbolji primer za to su sudbine ljudi koji su dobili velike premije na lutriji i po pravilu sve spiskali, a život okončali bedno.

1. Dejvid Li Edvards

Nakon što je proveo dobar deo života u zatvoru, Dejvidu Li Edvardsu se osmehnula sreća jer je dobio 21 miliona na džekpotu 2011. godine. Ipak, sreća je kratko trajala jer je potrošio pare na drogu, sportska kola i avoin. Posle pet godina novca nije bilo, pa je prodavao stvari koje je kupio kao bogataš da bi vratio dugove i kupio drogu. Umro je siromašan i sam, a po smrti je kremiran jer njegova porodica nije imala sredstava za sahranu.

2. Majkl Kerol

Iako je bio mudar i čak osnovao investicioni fond to Majklu Kerolu nije pomoglo da se spase od bankrota. Pre nego što je na britanskoj lutriji dobio 10 miliona funti radio je kao đubretar. Sa 19 godina dobio je premiju i naziv "Kralj Đubretara" taj naziv je urezao na svoj mercedes. Pošto je potrošio pare na drogu, zabave, nakit i kola, morao je da se povuče iz investicionog fonda od 4 miliona funti. Zbog toga je platio penale i banktorirao je. Zatim se prijavio na svoj stari posao. Trenutno radi u fabrici keksa i zarađuje 204 funte nedeljno.

3. Džerald Masvagon

Kada je dobio 10 miliona kanadskih dolara Džerald Masvagon nije očekivao da će mu se život završiti. Te 1998. godineje po osvajanju nagrade svim članovima porodice i prijateljima je kupio kola i TV. Posao sa drvima mu je propao, a zvog čestih seksualnih prestupa i brze vožnje je imao probleme sa zakonom. potrošio je sve pare i sada izdržava svojih šestoro dece od pomoći države. 2005. se obesio u garaži svojih roditelja.

4. Vili Hart

1991. je dobio 3,1 milion dolara, a dve godine kasnije je bio bankot. On je prihvatio da mu se nagrada isplaćuje u ratama za 20 godina, a sav novac je trošio na drogu. Razveo se od žene i čak bio optužen za ubistvo.

5. Suzan Malins

2004. je dobila 4,2 miliona dolara. 11 godina kasnije žiteljka Virdžinije je ne samo bila bankrot, već i u dugovima. Dugovala je 150.000 dolara kompaniji koja joj je pozajmila novac na osnovu budućih dobitaka. Po zakonu nije mogla da podigne sumu odjednom. Nedugo posle dobijanja njen sin se ozbiljno razboleo i ona je morala da plati bolničke troškove od milion dolara.

Kurir.rs/TheRichest

Foto: Youtube screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track