SVE SADA IZLAZI NA VIDELO! DANAC OPTUŽEN ZA GNUSNO UBISTVO NOVINARKE: Imao je kratak fitilj i svađao se sa novinarima, želeo je osvetu!
Foto: printscreen facebook

ZLOČIN KOJI JE IZNENADIO CEO SVET

SVE SADA IZLAZI NA VIDELO! DANAC OPTUŽEN ZA GNUSNO UBISTVO NOVINARKE: Imao je kratak fitilj i svađao se sa novinarima, želeo je osvetu!

Planeta -

Ekscentrični danski pronalazač Peter Madsen gleda u kameru, obučen u zeleni maskirni kombinezon, desna ruka podignuta u vazduh, pokazujući palac gore, signalizujući da je sve u redu, da je sve OK... Bio je to njegov odgovor na pitanje novinara danske televizije o tome je li dobro, kada su izveštavali o potonuću njegove podmornice.

Uprkos tome, ništa nije bilo dobro niti OK, ali samo zato što tada još uvek niko nije znao šta se dogodilo s mladom novinarkom Kim Val koja je poslednji put viđena dan ranije, upravo u njegovom društvu.

Naime, tog dana kada je snimljen, 11. avgusta, još niko nije znao gde je tačno 30-godišnja novinarka. Znalo se samo da se ona dan ranije, u večernjim satima, ukrcala na Madsenovu podmornicu, o kojoj je radila priču, i da su se otisnuli iz luke. Tada je poslednji put viđena živa. Kada je njen dečko prijavio nestanak iste noći, zabrinut što se još nije vratila, policija je počela da traga za podmornicom i dvoje putnika. Prvi put je primećena tek dan kasnije, u prepodnevnim satima, ali samo 30 minuta kasnije je potonula. Madsen je uspešno spasen. Na kopnu, pred TV2, “pravio se potpuno lud”.

foto: Printscreen Youtube

Kamere su ga snimile, a policiju je zanimalo šta zna o nestaloj Kim Val.

"Imate li ikakve podatke o njenim kontaktima", pitali su ga.

"U mom telefonu na dnu okeana", odgovorio im je.

"Dakle, ne znate njeno ime ili šta?", nastavili su da ga ispituju.

"Samo da se zove Kim. Ne proveravam pozadinu novinara, oni nazovu i pitaju ‘mogu li da vas intervjuišem’", odgovorio je Madsen, u Danskoj poznat po ekscentričnim i ambicioznim projektima, podmornici iz kućne radinosti i sopstvenom svemirskom programu.

Kamera ga dalje prati kako vrlo opušteno priča novinarima da je podmornica potonula zbog kvara.

foto: Fonet

"Tek sam krenuo u vožnju, u svrhe vježbe, kada se dogodio problem s balastom. Nije bio jako ozbiljan, ali kad sam pokušao da popravim, stvari su samo postale gore. Nautilus je potonuo u roku od 30 sekundi, tako da nisam imao vremena da zatvorim nikakve otvore ili bilo šta drugo", ispričao je nijednom spomenuvši Kim. Njenu krv su istražitelji kasnije pronašli na Nautilusu, a ostatke tela - torzo s koga su odrezane ruke, noge i glava - u zalivu Koge.

Naravno, kasnije, Madsen je ipak spomenuo Kim. Prvo da ju je ostavio živu i zdravu, a potom da se dogodila nesreća i da ju je sahranio u moru.

Sada na videlo izlazi niz detalja. O ubijenoj Kim, Šveđanki koja je živela na relaciji Peking - Njujork, sve najbolje, dok se u slučaju ekscentričnog Madsena štedi na epitetima.

Navodno ima istoriju sukoba s novinarima koji su “loše” pisali o njegovom projektu.

"Često je u konfliktima i ima mnogo neprijatelja", rekao je Tomas Djursing koji je napisao knjigu o Madsenu.

"Baciće alat na vas. Ali, u isto vreme, nije nasilna osoba. Nikada ga se nisam bojao", rekao je i dodao kako ne poznaje novinara s kojim ovaj nije bio u konfliktu.

U njegovoj knjizi “Rocket Madsen” pronalazač se opisuje kao “štreber s malo prijatelja”, koji je odrastao s ocem nakon što su mu se roditelji razveli. Još kao mlad učlanio se u nekoliko klubova za putovanja u svemir, ali nedostatak strpljenja i kratki fitilj doveli su do toga da je bio izbačen.

" Proteklih nekoliko godina vodio se svojevrsnom osvetom. Kako bi pokazao onima s kojima je radio u prošlosti, a koji su u međuvremenu postali njegovi neprijatelji, da ih može pobediti", rekao je Djursing.

"On je luda osoba", rekao je fotograf Bo Tornvig. "Mislim, gradnja svemirskih raketa i vozikanje u podmornici iz kućne radinosti nije normalno ponašanje. Ipak, nikada nisam video da je na nekoga podigao ruku. Cela priča je dosta užasna", rekao je.

Inače, Madsen je isprva tvrdio da je Kim Val iskrcao na obalu nedugo posle 22 sata istog dana. Navodno je, pišu lokalni mediji, u isto vreme poslao misterioznu poruku prijatelju u kojoj je rekao da je ostavio podmornicu i u kojoj mu je otkazao druženje na njoj sledećeg dana. Nije odgovorio na pitanje prijatelja zašto je njihovo druženje u podmornici otkazano.

Policija nastavlja potragu za ostacima njenog tela, ali i odećom. Ona navodno nije pronađena ni na podmornici. Madsen je i zvanično optužen za ubistvo.

Kurir.rs/Jutarnji.hr Foto: Youtube/Facebook

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: 6.000.000 evra za brata Ane Brnabić! Da li je ta zarada slučajnost ili nagrada za Aninu lojalnost?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track