KADIROV ZABRANIO RAZVOD: Svi razvedeni moraju da se pomire i to iz jednog veoma važnog razloga!
Foto: Reuters

ČEČENSKA VERZIJA SVE ZA LJUBAV

KADIROV ZABRANIO RAZVOD: Svi razvedeni moraju da se pomire i to iz jednog veoma važnog razloga!

Planeta -

Stotine razvedenih parova u Čečeniji pristupiće programu pomirenja koji je inicirao predsednik te republike Ramzan Kadirov. Ocenio je razvode kao uzroke velikih socijalnih problema.

Tako je, kako je objavila državna televizija, ponovo spojeno 948 rastavljenih parova nakon što je Kadyrov naredio da se sprovede program "porodičnog pomirenja". Kadirov je program pokrenuo u junu, a navodi da su deca koju roditelji podižu u bračnoj zajednici manje podložna terorizmu.

"Moramo probuditi ljude, moramo da im objasnimo. Moramo da vratimo žene koje su napustile svoje muževe i da ih ponovo spojimo. To je prioritet", objasnio je Kadirov.

Njegovo vođenje Čečenije, dominantno muslimanske regije, temelji se u poslednje vreme na suzbijanju islamističkih tokova. Vladimir Putin, koji je Kadirova doveo na mesto predsednika ove ruske republike, jako je zadovoljan zasad postignutim, javlja Independent.

Rastam Abazov, iz kabineta za odnose s religijama i socijalnim centrima, kazao je da se razvedeni supružnici u ovom programu najpre javljaju verskim vođama koji potom s njima razgovaraju i govore zašto bi se trebalo da se pomire sa supružnikom. Istakao je da je čitav program detaljno razvio sam Kadirov i da u njegovim sprovođenju zasad nema nikakvih problema.

Televizija Grozni javlja kako je dosad organizovano više od 4.000 događaja u okviru programa i da su građani uglavnom podržali inicijativu svog predsednika.

Kurir.rs/24sata.hr Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: 6.000.000 evra za brata Ane Brnabić! Da li je ta zarada slučajnost ili nagrada za Aninu lojalnost?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja