STRAVIČAN BILANS ŽRTAVA: Poplave odnele više od 1.200 života
Foto: AP

Nezapamćena tragedija

STRAVIČAN BILANS ŽRTAVA: Poplave odnele više od 1.200 života

Planeta -

Broj žrtava poplava koje su pogodile Indiju, Bangladeš i Nepal premašio je 1.200, a spasilački timovi uz velike probleme dopremaju pomoć milionima ugroženih.

Ove tri zemlje često budu pogođene poplavama tokom monsunskog perioda, koji traje od juna do septembra, ali međunarodne humanitarne agencije ističu da je ove godine situacija gora jer je na hiljade sela odsečeno, a ljudi danima lišeni hrane i pijaće vode.

U indijskoj istočnoj državi Bihar, u poslednjih nekoliko dana, poginulo je najmanje 379 ljudi, a hiljade je bilo primorano da napusti domove.

Najmanje 88 osoba poginulo je u susednom Utar Pradešu. Poplave su pogodile šest indijskih država i odnele najmanje 850 života, preneo je Rojters. U Nepalu je poginulo 150 ljudi, a 90.000 kuća je uništeno. Ujedinjene nacije su saopštile da su to najgore poplave u Nepalu u poslednjoj deceniji. Najmanje 134 osobe su poginule u Bangladešu u poplavama kojima je pogodjeno 5,7 miliona ljudi.

(Kurir.rs/Tanjug)

(Foto: AP)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: 6.000.000 evra za brata Ane Brnabić! Da li je ta zarada slučajnost ili nagrada za Aninu lojalnost?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track