(VIDEO) ON JE PRVI PRITEKAO U POMOĆ PRINCEZI DAJANI: Stigao sam 30 sekundi posle nesreće, bila je živa i moje reči su poslednje što je čula!
Foto: Printscreen Tweet

potresno sećanje

(VIDEO) ON JE PRVI PRITEKAO U POMOĆ PRINCEZI DAJANI: Stigao sam 30 sekundi posle nesreće, bila je živa i moje reči su poslednje što je čula!

Planeta -

Francuski doktor Frederik Maliez, prvi je lekar koji se zatekao na mestu saobraćajne nesreće u kojoj je poginula princeza Dajana pre 20 godina.

On je rekao da nije imao pojma kome pruža prvu pomoć

.

Maliez je bio van dužnosti u noći 31. augusta 1997. kada se vozio kroz tunel Alma 30-desetak sekundi posle nesreće.

Video je slupani "mercedes", a kada je otvorio vrata video je četiri osobe, od kojih su dve uključujući i Dajanu još bile žive. Oni su reagovali ali je bilo očigledno da su teško povređeni.

On je izjavio da je bio začuđen otkud toliko novinara oko slupanog "mercedesa" dok je pružao prvu pomoć povređenoj princezi. On je kako kaže tek sutradan saznao razlog za to dok je gledao televiziju.

Odmah je pozvao hitnu pomoć, i nekoliko minuta proveo sa unesrećenima, pomažući im samo rukama jer nije imao ništa od medicinske opreme.

"I dan danas se pitam da li sam mogao nešto da uradim drugačije i spasim princezu Dajanu", kaže Maliez.

"Ne verujem u sudbinu, ali još uvek se potresem kada se setim te večeri kada sam stigao 30 sekundi posle nesreće, i da su moje reči, dok sam razgovarao sa njom, bile poslednje koje je čula", rekao je Maliez za Asošijeted pres.

Kurir.rs/Asošijeted pres

Foto printscreen tweet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Od bajke do tragedije - smrt princeze Dajane i dalje obavijena velom tajne

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track