(VIDEO) DAJANA JE ZNALA ŠTA JOJ SE SPREMA: U pismu batleru otkrila svog ubicu!
Foto: Printscreen Youtube

šokantno

(VIDEO) DAJANA JE ZNALA ŠTA JOJ SE SPREMA: U pismu batleru otkrila svog ubicu!

Planeta -

Službeni uzrok smrti je neoprezna vožnja Anria Pola, a svemu su doprineli paparaci koji su progonili nesrećnu princezu i njenog dečka Dodija Fajeda ulicama.

Vozač limuzine Pol bio je pijan i imao čak pet puta više alkohola u krvi nego što je dozvoljeno, a istraga je zaključila da bi Dajana i Fajed preživeli nesreću da su bili vezani.

Ova nesreća odnela je tri života, ali je donela mnoštvo teorija zavera. Kako napominje Daily Beast i sama kraljica je, onako usput, dobacila da je Dajani neko podmazao kočnice. Tokom istrage objavljeno je i Dajanino pismo koje je poslala batleru Polu Barelu krajem 1993. godine, desetak meseci posle razlaza Dajane i Čarlesa.

"Evo sedim za stolom u oktobru i samo želim da imama nekoga da me zagrli i ohrabri, da mogu da ostanem jaka i uzdignute glave. Ova faza mog života je najopasnija zato što moj suprug planira saobraćajnu nesreću. Kvar na kočnicama bi doveo do teške povrede glave i tako bi imao odrešene ruke da oženi Tigi. Kamila mu je samo izgovor za sve. Taj čovek nas sve samo iskorišćava", napisala je Dajana.

Mohamed Fajed, Dodijev otac, tvrdio je međutim da iza ubistva stoji princ Filip koji je naredio tajnoj službi MI6 ubistvo Dajane i Dodija kako se par ne bi venčao i na kraju imao dete muslimana.

Privatne istrage upozoravale su na mnogobrojne nelogičnosti tokom spasavanja Dajane posle saobraćajne nesreće pa je tako novinar Džon Konvej otkrio transkript poziva doktora Žan-Marka Martina, lekara hitne pomoći koji je došao na mesto nesreća.

Doktor je tvrdio da su dve osobe teško povređene i da nije bilo povreda grudnog koša, upravo je teška povreda grudnog koša bila pogubna za Dajanu nekoliko sati kasnije.

Druga neobična činjenica je to što je hitnoj trebalo čitavih 17 minuta da iziđu ne teren od primanja prvog poziva. Trebalo im je još sat vremena da izvuku Dajanu iz olupine automobila što samo po sebi ne bi bilo neobično da se tokom prebacivanja u bolnicu kola hitne pomoći nisu zaustavila na nekoliko minuta što je mnogima bilo izuzetno sumnjivo.

Ulje na vatru dodalo je priznanje penzionisanog agent MI5, Džon Hopkins (80) koji je na samrtnoj postelji rekao "da je bio uključen u 23 ubistva britanske obaveštajne agencije između 1973. i 1999., uključujući i ubistvo princeze Dajane".

"Kraljevska porodica imala je dokaze da Dajana planira da se razvede od Čarlsa. Znala je previše kraljevskih tajni. Moj šef mi je rekao da ona mora da umre. Primio je naređenje direktno od princa Filipa i morali smo to da uradimo tako da izgleda kao nesreća. Nikada pre nisam ubio ženu, a još manje princezu, ali izvršio sam naređenje. Učinio sam to za kraljicu i zemlju. Sledeća faza na visokom nivou zavere uključivala je medije koji su odradili svoj deo posla", rekao je tada Hopkins.

Kurir.rs/express.hr

Foto printscreen youtube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kriminalci koji su obeležili 90-te!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track