(VIDEO) ITALIJANSKI KRALJ KOKAINA PAO POSLE 22 GODINE BEKSTVA: Mafijašu ćerka došla glave!
Foto: Printscreen Facebook

italija traži izručenje

(VIDEO) ITALIJANSKI KRALJ KOKAINA PAO POSLE 22 GODINE BEKSTVA: Mafijašu ćerka došla glave!

Planeta -

Italijan Roko Morabito, za kojim pravosuđe traga više od 22 godina zbog krijumčarenja droge i mafijaških aktivnosti, uhapšen je u nedjelju u hotelu u Montevideu.

Morabita, inače člana Ndrangete, kalabreške mafije, Italija traži od 1995. a Interpol je za njim izdao takozvanu crvenu poternicu.

Od 1988. do 1994. pripadao je kriminalnoj organizaciji koja se bavila međunarodnim krijumčarenjem droge, dodaje se u saopštenju urugvajskog ministarstva unutarnjih poslova.

Morabito je uz druga krivična dela, osiguravao dopremu droge u Italiju, njenu prodaju u Milanu, a 1992. je iz Brazila pokušao da uveze 592 kilograma kokaina i 630 kilograma 1993. godine.

Morabito je poslednjih 13 godina živeo u Urugvaju, u letovalištu Punti del Este, gde je otkriven kada je upisao svoju ćerku u srednju školu pod pravim imenom.

Posle šestomjesečne istrage utvrđeno je da je taj italijanski državljanin imao lažne urugvajske dokumente i brazilski pasoš na ime Francisko Kapeleto.

Tokom hapšenja njega i supruge, policajci su zaplenili pištolj, hladno oružje, 13 mobilnih telefona, 12 bankarskih kartica, dva automobila, portugalske pasoše, nakit i čekovnu knjižicu.

Dok se obrađuje italijanski zahtjev za izručenje, Morabito će tri meseca provesti u urugvajskom zatvoru zbog posedovanja lažnih isprava i krađe identiteta.

Kurir.rs/Rojters

Foto printscreen facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track