(VIDEO) NESTALE MISICA I NJENA TRUDNA SESTRA: Porodica u panici, poslednja poruka stigla je pre 18 sati, a onda je udarila Irma!
Foto: Printscreen Facebook

strahuju od najgoreg

(VIDEO) NESTALE MISICA I NJENA TRUDNA SESTRA: Porodica u panici, poslednja poruka stigla je pre 18 sati, a onda je udarila Irma!

Planeta -

Uragan Irma je bukvalono pregazio ostrvo Barbudu. Uništeno je skoro 95 odsto kuća i zgrada, a do sada je potvrđena smrt dvogodišnjeg deteta.

Komunikacija sa ostrvom je u prekidu, a spasilačke ekipe jedva da mogu da se probiju do ruševina i zato se strahuje da je broj žrtava mnogo veći. Kao nestale vode se i bivša mis Antigve Aša Frank (29) i njena trudna sestra Afija (27).

Aša i njena sestra koja je u poodmakloj trudnoći sinoć su poslale poslednju poruku u 22.30 svojoj porodici u Londonu i od tada im se gubi svaki trag.

Njihova tetka strahuje od najgoreg. Kaže da su samo javile da uragan dolazi, ali nakon udara nastao je šum i prekid.

"Otišle su tamo da urede kuću. Sagradili su kuću od cigli misleći da će izdržati i najgore oluje. Poslale su mi poruke oko 22.30 i od tada ništa", rekla je očajna Rut Bolton za "Miror" dodavši da jednostavno ne postoji način da sazna šta se sa devojkama događa.

"Želim samo da razgovaram sa njima. Prošlo je 18 sati i sada nas stvarno hvata panika", dodaje ona.

Inače, Aša Frank je i aktivista koja je na Barbudi radila na zaštiti mora. Uragan Irma potpuno je razorio ostrvo Barbuda i opustošio francusko-holandsko ostrvo Sveti Martin na kom je stradalo devet osoba, a u četvrtak ujutro dospeo je do Portorika.

U Dominikanskoj Republici vlada je naredila evakuacije u obalnim zonama iako uragan ne bi trebalo da dospe do ostrva. Prema američkom Nacionalnom centru za uragane, Irma bi trebalo da se kreće prema Kubi, potom Floridi, do koje bi stigao krajem nedelje.

Kurir.rs/Miror

Foto printscreen facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja