BOLESNA IGRA PLAVI KIT OPET UZIMA DANAK: Devojčica dva puta pokušala samoubistvo
Foto: Profimedia

horor se nastavlja

BOLESNA IGRA PLAVI KIT OPET UZIMA DANAK: Devojčica dva puta pokušala samoubistvo

Planeta -

Indijska tinejdžerka koja je je izvučena iz jezera nakon što je pokušala da sebi oduzme život još je jednom pokušala da izvrši samoubistvo kako bi sledila pravila smrtonosne onlajn igre "Plavi kit".

Ranije ove nedelje je 17-godišnja devojka izvučena iz jezera nakon što se bacila sa litice u Džodpuru, država Rajasthan. Policiji je rekla da su je upozorili da će joj majka umreti ako ne počini samoubistvo, piše Dejli mejl.

U očajničkom pokušaju da završi "igru", tinejdžerka se u četvrtak predozirala tabletama za spavanje, ali je srećom opet spašena na vreme.

Veruje se da je ponovo pokušala samoubistvo u uverenju da će samo tako spasiti život majci. Trenutno se oporavlja na odeljenju za intenzivnu negu.

"Plavi kit" sastoji se od 50 zadataka u isto toliko dana, a cilj joj je da “stvori psihološki traumatizirajuće situacije”, koje bi završile samoubistvom.

"Plavi kit" povezan je sa smrću više od 100 tinejdžera otkada se pojavio u

Rusiji 2013. godine. Učesnici se pridruže "grupi" gde zadatke postavlja "administrator", a odnose se na gledanje horor filmova ili buđenja u neobično vreme, a s vremenom napreduju do samopovređivanja.

Kao i u slučaju 17-godišnje Indijke, mnogima kažu da će njihovi voljeni nastradati ako ne izvrše zadatke. Poslednjeg dana, učesnicima se naredi da počine samoubistvo.

Širom sveta su smrti dece i mladih povezane sa ovom "igrom", uključujući troje u SAD-u, , petoro u Indiji i desetak u Brazilu. U samoj Rusiji službeno je 20 samoubistava povezano sa igrom, ali i političari i mediji tvrde da je prava brojka nekoliko stotina.

Jedan 22-godišnji Rus optužen da je kreator "igre" osuđen je na tri godine i četiri meseca zatvora. Ali njegova presuda se odnosi na samo dva od preko 17 samoubistava za koje je priznao da je umešan.

Filip Budeikin je nazvao žrtve "biološkim otpadom", i rekao policiji da su svi bili "srećni što umiru", a da je on samo "čistio društvo".

(Kurir.rs/Net.hr)

Foto Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kako zaštiti decu od “Plavog kita”?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track