(VIDEO) POLICIJA U ŠOKU - EVO KO STOJI IZA IGRE PLAVI KIT: Slala decu u smrt, a čitala samo knjige o samoubistvu!
Foto: mirror video screenshot

dramatično

(VIDEO) POLICIJA U ŠOKU - EVO KO STOJI IZA IGRE PLAVI KIT: Slala decu u smrt, a čitala samo knjige o samoubistvu!

Planeta -

Policija u Rusiji je uhapsila 17-godišnjakinju, optuženu da je kreirala igru smrti, koja je podstakla na desetine ugrožene dece da se ubiju.

Neimenovani ruska tinejdžerka je pretila svojim žrtvama da će ih ubiti ili članove njihovih porodica, ako ne izvrše naređenja koja su im data, uključujući sečenje noževima i druga dela samopovređivanja. 21-godišnji mladić je takođe uhapšen u blizini Moskve, a optužen je da podstrekivao tinejdžere da se ubiju.

Ženski "administrator grupe smrti " koristila je pretnje protiv roditelja ili braće i sestara svojih žrtava, kao dodatni pritisak na njih da poslušaju i izvrše samoubistvo, kažu ruski državni istražitelji. Ona je takođe pretila žrtvama da će biti ubijene u takvim onlajn grupama koje predstavljaju sve veću zabrinutost policija u mnogim zemljama. "Ovaj administrator je davao određene zadatke - često opasne po život - svakom od nekoliko desetina članova grupe", rekla je pukovnica Irina Volk, iz ruskog ministarstva unutrašnjih poslova. "Za razliku od sličnih grupa, tinejdžeri u ovoj grupi bili su ucenjeni sa pretnjama smrću protiv njih ili njihovih rođaka zbog neizvršavanja zadataka." policija veruje da je uhvatila glavnog kretora ove igre. Ona je davala žrtvama 50 zadataka - u što većem broju dana - u cilju "stvaranja psihološki traumatičnihsituacija", a završna faza zahteva da žrtva izvrši samoubistvo.

"Pranje mozgova" od strane takvih društvenih medija često se kreće od gledanja užasnih filmova do buđenja usred noći i samopovređivanja. Osumnjičeni - čiji identitet nije otkriven jer je maloletna - govorila je žrtvama da je "muškarac". Ona je prikazana bosa u policijskom videu dok policija pregleda njene knjige i crteže u stanu, od kojih su mnoge su povezane sa samoubistvom.

Kurir.rs/Mirror

Foto: Video screenshot

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kako zaštiti decu od “Plavog kita”?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track