ISLAMISTI UNIŠTAVAJU FRANCUSKU: Džihadisti truju hranu i pale šume!
Foto: Reuters

ALARM

ISLAMISTI UNIŠTAVAJU FRANCUSKU: Džihadisti truju hranu i pale šume!

Planeta -

Teroristi se spremaju za nove napade u Evropi, ali menjaju taktiku - zatrovaće namirnice u marketima, izazivati požare, napadati vozove...

PARIZ - Džihadisti spremaju nove napade u Evropi, ali menjaju taktiku, pa će napadati vozove, trovati hranu, paliti šume, piše u izveštaju francuske policije, koji je objavio list Parizijen.

Teroristi, posebno oni iz Islamske države, sve više pozivaju takozvane usamljene vukove da napadaju evropske države.

Nova propaganda

- Zbog nedavne džihadističke propagande, koja poziva teroriste da napadaju vozove, potrebno je obratiti pažnju na bilo kakve izveštaje o napadima na pruge ili pokušajima sabotaže na železnici - piše u izveštaju.

Kako se navodi, u poslednja tri meseca teroristi šalju uputstva za proizvodnju eksploziva, savete kako da prikriju svoju radikalizaciju, ali i zahtevaju od usamljenih vukova da pokušaju da izbacuju vozove iz šina, izazivaju šumske požare i truju hranu.

foto: Profimedia

Škole i univerziteti

- Teroristi traže i napade na škole i univerzitete, ali i da se opasni materijali kradu iz tamošnjih laboratorija. Takođe, sve je veća opasnost od napada vozilima kao u Londonu i Barseloni. Zbog toga bi rentakar agencije morale bolje da paze kome daju vozila - piše Parizijen.

Ovaj izveštaj potvrđuju i pozivi džihadista da truju hranu po supermarketima širom Evrope.

Britanija

UHAPŠEN I DRUGI KRVNIK IZ METROA

Britanska policija uhapsila je juče drugog osumnjičenog za napad u metrou u Londonu, nakon hapšenja 18-godišnjeg mladića dan ranije.

- Vlasti nastavljaju potragu za osumnjičenima za napad i razmatraju mogućnost da je više od jedne osobe odgovorno za napad - izjavio je viši koordinator policijske službe za borbu protiv terorizma Nil Basu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track