SEKSI KAMPANJA: Putina ruši njegova kuma
Foto: Dragana Udovičić, Profimedia

Ksenija Sopčak u trci za predsednika Rusije

SEKSI KAMPANJA: Putina ruši njegova kuma

Planeta -

Ruska verzija Paris Hilton je ćerka Anatolija Sopčaka, prvog demokratski izabranog gradonačelnika Sankt Peterburga, koji je bio mentor današnjem šefu Kremlja

MOSKVA - Vladimiru Putinu, predsedniku Rusije, glavni protivkandidat na predsedničkim izborima zakazanim za 18. mart 2018. godine mogla bi da bude Ksenija Sopčak, njegova kumica, koja važi za rusku verziju Paris Hilton!

Ksenija je ćerka Anatolija Sopčaka, prvog demokratski izabranog gradonačelnika Sankt Peterburga, koji je ujedno bio i mentor sadašnjem šefu Kremlja.

Podrška Zapada

Ona važi za zakletu protivnicu Putina, a kako prenosi dnevnik Vjedomosti, u Kremlju razmatraju da li bi ona mogla da dobije podršku Zapada i pomrsi račune Alekseju Navaljnom, jedinom ozbiljnom protivkandidatu. Uz to, u Rusiji ima 16 odsto žena više od muškaraca, a ujedno u politici je manje od deset odsto dama.

- Ksenija je pametna mlada, moderna i interesantna žena. Pitanje je samo da li ona želi da se kandiduje naveo je za Vjedomosti anonimni izvor blizak Kremlju.

Sama Ksenija nije želela decidirano da se izjasni o kandidaturi:

- Stvarno ne znam ko o čemu raspravlja u vrhovima vlasti u Kremlju. Ja već dugo vrlo pažljivo pratim politički život. Zasad imam samo jednu dijagnozu. Gospodo, vaša današnja politika je đubre - poručila je Ksenija Sopčak na Instagramu.

Poslednji čas

U Rusiji još od Katarine Velike, koja je vladala u 18. veku, nijedna žena nije imala zapaženu ulogu u politici. Ranije se spekulisalo da je Natalija Poklonska, državna tužiteljka Krima, jedan od mogućih Putinovih protivkandidata. Mediji u Rusiji podsećaju da se ni sam Putin još nije kandidovao za četvrti predsednički mandat. Očekuje se da će on to uraditi u poslednjem času kako bi predizborna kampanja što kraće trajala.

Ekipa Kurira - Foto: Dragana Udovičić; Profimedia

foto: PrintScreen

Neobična freska u Belorusiji

Obama i Putin među anđelima

U Crkvi Svetog Antuna Padovanskog u gradu Vitepsku u Belorusiji pojavila se neobična freska na kojoj su među anđelima Barak Obama, bivši predsednik SAD, Vladimir Putin, predsednik Rusije, i dalaj-lama. Dok Putin kleči pred bebom Isusom, na nebu su nacrtani anđeli koji sviraju saksofon. Fresku je nacrtao Vladimir Konruševič, poreklom iz Minska, koji je oslikavao crkve i u Nemačkoj, Švajcarskoj i Poljskoj.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

POGLEDAJTE: Putin vs novinari!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track