PALESTINCI TRAŽE OD INTERPOLA DA NA VRH LISTE NAJTRAŽENIJIH BEGUNACA STAVE OVOG ČOVEKA: Političar optužen da je pokrao fondove, pa pobegao u Dubai
Foto: Reuters

ŽELE GA PO SVAKU CENU

PALESTINCI TRAŽE OD INTERPOLA DA NA VRH LISTE NAJTRAŽENIJIH BEGUNACA STAVE OVOG ČOVEKA: Političar optužen da je pokrao fondove, pa pobegao u Dubai

Planeta -

Prognani palestinski političar Mohamed Dalan i njegova dva saradnika trebalo bi da se nađu na Interpolovoj listi begunaca i to na zahtev Palestinaca.

"Mohamed Dalan, Mohamed Rašid i Valid Nadžab biće na vrhu liste", rekao je saradnik palestinskig lidera Mahmuda Abasa.

"Glavni cilj pridruživanja Palestinaca Interpolu jeste da se desetine odbeglih kriminalaca koji su našli utočište u drugim zemljama privedu pravdi, posebno oni koji su pokrali javne fondove, a Dalan i njegova grupa nisu izuzetak", rekao je taj zvaničnik koji je ostao anoniman jer nije imao dozvolu da zvanično razgovara o ovom pitanju.

Dalan, nekadašnji šef sektora za bezbednost, pre nego što je Hamas preuzeo kontrolu u Gazi, u izgnanstvu je od 2010. godine, a nalazi se u Dubaiju. Tereti se da je hteo da svrgne Abasa.

Osuđen je u odsustvu jer je, kako se navodi, pokrao fondove, zajedno sa Rašidom, nekadašnjim ekonomskim savetnikom Jasera Arafata.

"Suđenje je Abasov pokušaj da se oslobodi političkih neprijatelja", rekao je svojevremeno.

U izgnanstvu je stekao bliske veze sa vladarima Ujedinjenih Arapskih Emirata, kao i sa vladom egipatskog predsednika Abdel Fatah al Sisija.

Kurir.rs/Middleeasteye.net Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track