STRAVIČNO UBISTVO KAKVO SE NE PAMTI: Transrodna devojka pronađena izbodenih genitalija i iskopanih očiju
Foto: Facebook

ZLOČIN U MISURIJU

STRAVIČNO UBISTVO KAKVO SE NE PAMTI: Transrodna devojka pronađena izbodenih genitalija i iskopanih očiju

Planeta -

Iako je Li Steinfeld, 17-godišnja transrodna devojka iz Misurija, ubijena na neverovatno brutalan način, policija je zaključila da njeno ubistvo nije zločin iz mržnje.

Eli, rođena kao Džozef, vodila se kao nestala mesec dana pre nego što je policija konačno pronašla njene izgorele ostatke u kesi na farmi. Ubijena je samo nekoliko nedelja nakon što se na svom Fejsbuk profilu deklarisala kao "MTF", odnosno "male to female" (muško u žensko", dodavši: "Ponosna sam na sebe, ponosna sam što sam trans".

Međutim, policija i tužilaštvo tvrde da nisu utvrdili da je ubistvo motiviaano njenim rodom ili seksualnošću, javlja Independent. "Rekao bih da je ubistvo s predumišljajem sve što je bitno. To je zločin iz mržnje sam po sebi", rekao je tužilac Park Stivens.

A da je ubistvo bilo itekako motivisano mržnjom, da se zaključiti iz stravičnog načina na koji je izvršeno. Ubili su je njena devojka, Briana Kalderas (24), i njeno dvoje prijatelja, Endru Vrba (18) i Ajsis Šauer (18), pri čemu su joj izboli genitalije i iskopali oči. Nakon toga su zapalili njeno telo kako bi prikrili tragove.

Njih troje su uhapšeni i čeka ih suđenje za ubistvo s predumišljajem i druga povezana krivična dela. Budu li osuđeni, preti im doživotni zatvor.

Kalderas i Šauer su priznali da su spalili telo, ali ne i da su ubili Steinfeldovu.

Tvrde da je to učinio Vrba koji je navodno izbo nesrećnu transrodnu devojku i izbo joj oči, a potom se hvalio time pred njima dvema. Svi su zajedno živeli u mobilnoj kući, a ubistvo se dogodilo u dnevnom boravku kuće. Još jedan njihov prijatelj, Džejms Grigsbi (25), optužen za je ostavljanje leša i prikrivanje dokaza.

Kurir.rs/Index.hr Foto: Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track