(AUDIO SNIMAK) OPKOLILI SU 32. SPRAT, A ONDA SE ČULA EKSPLOZIJA: Ovako su policajci upali u sobu krvnika iz Las Vegasa
Foto: Reuters

KOBNA SOBA 135

(AUDIO SNIMAK) OPKOLILI SU 32. SPRAT, A ONDA SE ČULA EKSPLOZIJA: Ovako su policajci upali u sobu krvnika iz Las Vegasa

Planeta -

Audio snimak koji su objavili američki mediji pokazuje kakva je bila situacija hotelu u Las Vegasu posle pucnjave kada je poginulo skoro 60 ljudi.

Na snimku se čuje kako se SWAT tim približio sobi ubice Stivena Pedoka na 32. spratu hotela Mendelej Bej.

"Sada smo stigli do njegovih vrata. Svi u hodniku treba to da znaju i povuku se. Moramo da vidimo da li ima ikakvog odgovora ili je pobegao negde drugde", čuo se nepoznati policajac sa snimka.

foto: Twitter

"Sve jedinice su na 32. spratu. SWAT ima eksploziv. Svi u hodniku moraju da se povuku nazad. Sve jedinice nazad", odgovorila je dispečerka.

"Upadaj! Upadaj! Upadaj!", rekao je policajac, a onda se čula eksplozija.

"Jedan osumnjičeni je savladan u sobi 135. Preuzeli smo sprat", čuje se na kraju snimka.

foto: Reuters

U javnost cure novi detalji vezani za monstruma iz Las Vegasa koji je u krvavom pohodu, pucajući iz automatske puške s prozora hotela Mandelej Bej, pobio najmanje 59 ljudi i ranio više od 500. Iako se još ne zna šta ga je nagnalo na ovakav brutalan čin, postoje teorije da su ga na to možda naterali veliki kockarski dugovi.

Zvaničnici FBI-ja i CIA-e još juče su rekli da nema dokaza o povezanosti napadača s nekom militantnom organizacijom i odbacili preuzimanje odgovornosti Islamske države za napad.

Pedok se ubio pre nego što je policija provalila u njegovu hotelsku sobu iz koje je pucao na gomilu. Šerif Las vegasa, Džo Lombardo, rekao je da je u hotelskoj sobi nađeno 16 komada vatrenog oružja od kojih su neki imali optički nišan, a neki bili preinačeni u automatska oružja.

Kurir.rs/Express.co.uk Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja