I GRČKA SE NAORUŽAVA: Iako je zemlja u dugovima, daju milijarde na avione!
Foto: EPA, Foto: EPA

OJAČAVANJE AVIJACIJE

I GRČKA SE NAORUŽAVA: Iako je zemlja u dugovima, daju milijarde na avione!

Planeta -

Poseta premijera Grčke Aleksisa Ciprasa SAD nije dala konkretne rezultate, osim skupog sporazuma za modernizaciju lovaca F-16, saopštila je opoziciona partija Nova demokratija.

Aleksis Cipras se sastao juče u Beloj kući sa predsednikom SAD Donaldom Trampom. Na sastanku je američki lider izjavio da će ugovor ojačati grčku avijaciju, doneti američkoj ekonomiji 2,4 milijarde dolara i otvoriti hiljade radnih mesta.

"Nažalost, iz izjava koje su usledile nakon sastanaka izgleda da je jedini značajan rezultat posete skupi ugovor o modernizaciji grčkih aviona F-16. Ugovor će koštati grčku ekonomiju 2,4 miliona dolara, predlažući radna mesta ne Grčkoj, već SAD", navodi se u izjavi pres-službe „Nove demokratije“.

Predsednik partije Kirijakis Micotakis izjavio je ranije da poseta Ciprasa SAD održava u vrlo povoljnom trenutku za Grčku zbog nestabilnosti u regionu i poteškoća sa kojima se suočavaju američko-turski odnosi. Micotakis je izrazio nadu da će rezultati posete biti korisni za Grčku.

Ministar odbrane Grčke Panos Kamenos, komentarišući izjavu „Nove demokratije“ rekao je da će modernizacija biti jeftinija.

Ministar je podsetio da je prvobitna vrednost 30 lovaca F-16 blok 52 + advans iznosila 3,2 milijarde dolara, dok je konačna — 1,9 milijarde.

Kurir.rs/ Sputnjik Srbija

Foto: EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kurir TV: Zašto je MIG 35 bolji od F 35?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track