(VIDEO) PUĐDEMON PRAVIO SELFIJE SA PRISTALICAMA: Okružili ga i skandirali mu PREDSEDNIČE!
Foto: Twitter

LEPO SE PROVEO U GRADU U KOME JE BIO GRADONAČELNIK

(VIDEO) PUĐDEMON PRAVIO SELFIJE SA PRISTALICAMA: Okružili ga i skandirali mu PREDSEDNIČE!

Planeta -

Karles Puđdemon, katalonski premijer koga je rano jutros, zajedno s njegovom vladom smenio španski premijer, Marijano Rahoj, danas se svima obratio s tajne lokacije.

Poručio je kako će nastaviti da se bori za demokratsku državu i kako će se demokratski odupreti sankcijama Madrida.

Puđdemon se zaputio u Đironu, u kojoj je bio gradonačelnik i u koja je juče bila jedno od prvih mesta u kojima su skinute zastave Španije.

Na društvenim mrežama su se pojavili snimci okupljene mase ispred jednog restorana u kome je bio Puđdemon, javlja El Pais.

Okupljeni su se u velikom broju okupili ispred restorana i skandirali: "Predsedniče, predsedniče!", a potom su i ušli u restoran u kome su se s njim fotografisali.

Podsetimo, Puđdemon je danas tokom kratkog televizijskog obraćanja na regionalnoj televiziji TV3 pozvao narod da se suprotstave Madridu i njegovim vanrednim merama. Takođe, navodi se da je španski kanal La seksta u vreme njegovog obraćanja, koje je navodno išlo uživo, prikazao živi snimak iz bara u Puđdemonovom rodnom gradu Đironi na kome se vidi kako on tu ruča i kako ga povremeno u tome prekidaju meštani koji traže selfi sa njim.

Kurir.rs/Index.hr Foto: Twitter

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Evo zbog čega je pijani vozač jutros gazio ljude u Beogradu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track