NIKOM NEĆE DA KAŽE ZAŠTO: Šef albanske tajne službe podneo ostavku
Foto: Printscreen YouTube

ALBANIJA U ŠOKU

NIKOM NEĆE DA KAŽE ZAŠTO: Šef albanske tajne službe podneo ostavku

Planeta -

TIRANA - Prvi čovek albanske tajne službe Višo Ajazi Lika podneo je ostavku, ne navodeći razlog, što je izazvalo lavinu spekulacija u redovima opozicije.

Lika je ostavku podneo u petak, a nasledio ga je dosadašnji zamenik šefa ŠIŠ-a Helidon Bendo, koji je postavljen posle sastanka premijera Edija Rame i predsednika parlamenta Iljira Mete, pišu albanski medji.

Ostavka prvog čoveka albanske tajne službe podstakla je spekulacije o mogućim motivima, pa je lider opozicionih demokrata Ljuljzim Baša rekao da "postoji mogućnost" da je Likina ostavka proizvod političkog pritiska, kako bi se umanjile posledice posle skandala sa navodnom umešanošću bivšeg ministra policije Seimira Tahirija u šverc droge.

Ljuljzim Baša: Mislim da sve rade da bi sakrili aferu Tahiri

"Mislim da sve rade kako bi sakrili aferu Tahiri... Svet neće dozvoliti da Albanija ponovo postane mafijaška država. Ovo pitanje je tek otvoreno", rekao je Baša.

Ostavka šefa albanske tajne službe usledila je nedelju dana pošto je u Tirani izbio skandal jer je nekadašnji ministar unutrašnjih poslova Saimir Tahiri osumnjičen da je bio deo kanala za krijumčarenje, koji je drogu iz Albanije prebacivao u Italiju. Italijanska policija predala je vlastima u Tirani oko 400 strana transkripata prisluškivanih razgovora, u kojima se Tahiri pominje kao osoba čiju su kampanju finansirali mafijaši, što on negira.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Printscreen YouTube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KLJUČNI SVEDOCI U TUŽILAŠTVU! Da li je baka sa kozama videla Zorana Marjanovića na nasipu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track