(VIDEO) ONE HOĆE DA SMENE PUTINA: Dve zanosne plavuše se nadaju pobedi na predsedničkim izborima!
Foto: Profimedia, Printscreen, AP

sa srećom

(VIDEO) ONE HOĆE DA SMENE PUTINA: Dve zanosne plavuše se nadaju pobedi na predsedničkim izborima!

Planeta -

Atmosfera oko predsedničkih izbora u Rusiji, koji se održavaju u martu sledeće godine, postaje svakim danom sve uzburkanija, naročito kada se poslednjih dana u medijima pojavila informacija da u trku ulaze dve dame - Ksenija Sobčak i Ekaterina Gordon.

Aktuelni predsednik Rusije Vladimir Putin još se nije izjasnio da li će se kandidovati na izborima, mada malo ko veruje da se to neće dogoditi i da neće nastaviti da upravlja državom.

Prema anketama sprovedenim među stanovništvom, Putin uživa veliku popularnost kod Rusa. A na izborima, ako se ankete budu pokazale tačnim, 65 odsto građana bi glasalo za sadašnjeg ruskog predsednika.

Putinovom glavnom protivniku i kritičaru, Alekseju Navaljniju, Centralna izborna komisija saopštila da neće moći da se kandiduje jer postoji sudska presuda za proneveru protiv njega. Uprkos zabrani, Navaljni je najavio da će biti jedan od kandidata za predsednika.

Pored njega, nedavno su dve žene objavile kandidaturu za predsednika Rusije - jedna je voditeljka, dok je druga novinarka.

Voditeljka Sobčokova saopštila je svoju odluku za kandidaturu preko videa na Jutjubu. Takođe, ona je objavila i pismo u ekonomskom listu “Vedomosti”.

"Imam 36 godina, a kada je Vladimir Putin došao na vlast, imala sam 18. Oni koji su se tada rodili, sad će prvi put izaći na izbore. Pa, neće valjda i moj jednogodišnji sin za 18 godina ići na izbore na kojima će Putin opet biti kandidat", izjavila je najpoznatija ruska trendseterka i voditeljka zabavnih emisija Ksenija Sobčak prilikom najave svoje kandidature na predsedničkim izborima.

Ruska Paris Hilton i kćerka Anatolija Sobčaka, čoveka iz čijeg su kaputa izašli Vladimir Putin i cela današnja politička elita Kremlja, proglasila je sebe kandidatkinjom "onih koji su protiv svih".

Ona je ćerka Anatolija Sobčaka, reformističkog gradonačelnika Sankt Peterburga iz ranih 1990-ih. Pridružila se protestima protiv Kremlja u Moskvi 2011. i 2012. godine, ali je izbegavala da kritikuje predsednika Vladimira Putina koji je nekad radio kao zamenik njenog oca.

Opisala je sebe kao kandidata svih onih koji odbijaju status kvo, neko ko bi uneo borbenost u kampanju i izazvao umorne starije kandidate iz već etabliranih partija, koji su tu godinama.

Nju nazivaju "ruskom Paris Hilton", jer je postala poznata pobedivši u rijaliti šouu "Dom 2". Takođe, poznata je kao devojka koja ide na žurke i koja je reklamirala drugi rijaliti iz kupatila, tačnije iz kade sa kupkom.

Kada su se prvo pojavile glasine o tome da će Sobčak da se kandidiuje opozicioni lider Aleksej Navaljni je upozorio da bi to moglo da ide na ruku Kremlja zato što bi njen ulazak u predsedničku utrku podelio opoziciju.

Novinarka Ekaterina Gordon rekla je da ulazi u predsedničku utrku, jer želi izbore da iskoristi kao kampanju za prava samohranih majki i dece.

Gordon, koja radi kao televizijski i radio voditelj, rekla je da ulazi u trku kao samostalni kandidat za predsednika, prenosi Reuters.

Prema njenim rečima, ona nikada nije glasala, ali je razočarana i liberalnom opozicijom i prokremljskim političarima.

"Shvatila sam da su svi hranjeni iz istog korita. Postoje mnoge populističke teme, ali postoji i jedna realnost - mi smo zemlja samohranih majki, a niko za njih ne mari", rekla je Gordon u video snimku.

Gordonova nije član nijedne političke partije, a bit će joj potrebno 300.000 potpisa kako bi bila kandidat za predsednika.

"Nisam predstavnik glamura, nisam rođena sa srebrnom kašikom", rekla je ona u video-snimku.

Gordonova se ranije, tačnije 2008. upustila u veoma žustru verbalnu diskusiju upravo sa Sobčokovom tokom jednom radio intervjua. Tvrdi da će verovatno samo ona biti "jedini kandidat koji nije dobio odobrenje od predsedničke administracije".

Kurir.rs/Avaz

Foto: Tviter/AP/Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track