(VIDEO) OVI SNIMCI DO SADA NIKADA NISU VIĐENI: Evo šta je sve pronađeno na Bin Ladenovom kompjuteru, a prvi put se vidi i njegov pravi naslednik
Foto: Printscreen YouTube

CIA SVE PUSTILA U JAVNOST

(VIDEO) OVI SNIMCI DO SADA NIKADA NISU VIĐENI: Evo šta je sve pronađeno na Bin Ladenovom kompjuteru, a prvi put se vidi i njegov pravi naslednik

Planeta -

Američka obaveštajna agencija CIA objavila je nikad viđene snimke koji su pronađene u kompjuteru nekada najtraženijeg teroriste na svetu Osame bin Ladena.

Kućni snimci su zaplenjeni tokom racije na Bin Ladenovo skrovište u pakistanskom gradu Abotabadu pre šest i po godina kada je vođa Al Kaide i ubijen.

foto: Profimedia

Neverovatni snimci koja je objavila CIA poprilično svedoče o tome kako je izgledao Bin Ladenov život dok je bio u bekstvu. Unutar zidina velike kuće u pakistanskoj zabiti odvijao se potpuno normalan život. Njegova deca i unuci se bezbrižno igraju, svi su nasmejani i izgledaju kao da se oko njih ništa ne događa.

Na laptopu su pronađeni i neke bizarni klipovi na kojima terorista snima domaće životinje koje su uzgajali unutar zidina. Takođe, vidi se i kako izgleda Abotabad tokom sva četiri godišnja doba.

Ipak, od jednog videa bi i čak moglo da bude neke koristi za obaveštajne agencije. Na njoj može da se vidi odrasli Hamza bin Laden, Osamin sin i naslednik. Do sada su bili poznati snimci samo iz njegovog detinjstva, a ovo je prvi put da se Hamza može videti kao odrasli muškarac.

Snimak traje sat vremena i napravljen je za vreme Hamzine svadbe. Sedeo je u društvu s drugim muškarcima, nervozno se smejao i slušao kako okupljeni oko njega pričaju o 'novom princu svih mudžahedina'.

Podsetimo, CIA je na internet postavila 470.000 dokumenata pronađenih u maju 2011. u kući u Abotabadu gde se s porodicom skrivao Bin Laden.

Kurir.rs/Jutarnji.hr Foto: Youtube/Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Dogodilo se nešto strašno! Pogledajte čije su ovo reči koje su ključne u otkrivanju ubice Jelene Marjanović?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track