(FOTO) SPREČENI NAPADI U MOSKVI: Uhapšeno 263 ekstremista i oduzeto im oružje!
Foto: Fonet/AP

(FOTO) SPREČENI NAPADI U MOSKVI: Uhapšeno 263 ekstremista i oduzeto im oružje!

Planeta -

MOSKVA - Moskovska policija uhapsila je 263 učesnika današnjeg nedozvoljenog mitinga u centru ruske prestonice.

Od uhapšenih je zaplenila pištolje, noževe, maske, "boksere", čelične šipke i drugo oružje. Navodi se da je prethodno lider ekstremističkog pokreta "Artpadgatovka" (Artiljerijska priprema) Vjačeslav Maljcev pozvao pristalice da dođu na miting u centru Moskve kako bi izrazili nepoverenje prema vlastima.

foto: Reuters

TASS navodi da je sud u Krasnojarsku 26. oktobra ovu organizaciju proglasio ekstremističkim pokretom. Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) uhapsila je u petak četiri osobe za koje se sumnja da su u Moskvi planirali napade na administrativne zgrade i policiju tokom predstojećeg praznika.

foto: Fonet/AP

FSB navodi da su uhapšeni pripadnici grupe "Artpadgatovka" koji su, kako se sumnja, za vikend tokom praznika Dana narodnog jedinstva, nameravali da bacaju zapaljive bombe na administrativne zgrade i izvrše napad na policiju sa ciljem izazivanja masovne pobune.

foto: AP

Tu grupu je osnovao opozicioni aktivista Vjačeslav Maljcev, koji se kandidovao prošle godine na izborima navodi AP. Tas s navodi da je FSB, zajedno sa pripadnicima MUP-a, presekao delovanje te grupe u još pet gradova. Maljcev je letos napustio Rusiju, a protiv njega je pokrenut postupak zbog ekstremizma.

Kurir.rs/Tanjug

Foto AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Pakleni puč u SPS! Šta to Ružić sprema Dačiću?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track