(VIDEO) RUSKI KONSTRUKTOR OTKRIO: Ovako će izgledati vojni helikopteri za 50 godina
Foto: Printscreen YouTube

ORUŽJE BUDUĆNOSTI

(VIDEO) RUSKI KONSTRUKTOR OTKRIO: Ovako će izgledati vojni helikopteri za 50 godina

Planeta -

Za 30 do 50 godina, helikopteri će dobiti mnogo više automatizacije režima leta i moći će da manevrišu u velikim brzinama, izjavio je Sergej Mihejev, glavni konstruktor "Kamova", jednog od vodećih proizvođača, koji uveliko priprema helikoptere budućnosti.

"Razvoj borbenih helikoptera nesumnjivo će biti osnova za ponovno opremanje modernih oružanih snaga, jer helikopter u svom svojstvu danas predstavlja jedinstvenu priliku da vojska deluje brzo, tajno i efikasno. U tom smislu, vojni helikopteri imaju izuzetno dobru budućnost ", rekao je Mihejev.

Konstruktor smatra da će se broj članova posade helikoptera u budućnosti smanjiti.

foto: Printscreen YouTube

Sergej Mihejev: Helikopter će se koristiti kao savršena mašina

"To će biti napadački helikopteri, koji će manevrisati i leteti sa velikom brzinom. Možda dvostruko većom nego sada", rekao je Mihejev. Po njegovom mišljenju, razvoj vojnih helikoptera biće sproveden u mnogim područjima, uključujući i poboljšanje opreme koja pomaže u implementaciji i načinu letenja i borbenim dejstvima.

Govoreći o naoružavanju obećavajućih mašina, Mihejev je napomenuo da je i danas oružje koje nosi helikopter izuzetno raznoliko.

"Savršeni su i stvoreni na novim fizičkim principima. Naravno, sve ovo će se reflektovati ne samo u izgradnji helikoptera, već generalno na bojnom polju. Helikopter će se koristiti kao savršena mašina", ocenjuje on i dodaje da će ovo biti jedinstven savršen kompleks, kojim rukovodi minimalni broj ljudi.

Kurir.rs/Glas Moskve

Foto: Printscreen YouTube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) PRVI snimci MIGOVA 29 na pisti aerodroma Batajnica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track