(VIDEO) OBAMA IZVISIO ZA ULOGU POROTNIKA: Uredno se odazvao, ali je obožavaoce uskratio za selfije!
Foto: Youtube screenshot/CNN

BIVŠI PREDSEDNIK NEMA SREĆE

(VIDEO) OBAMA IZVISIO ZA ULOGU POROTNIKA: Uredno se odazvao, ali je obožavaoce uskratio za selfije!

Planeta -

U pratnji brojnih pripadnika tajne službe nekadašnji američki predsednik Barak Obama u sredu je stigao u zgradu suda u Čikagu gde je pozvan da obavi porotničku građansku dužnost, ali nasumičnim je odabirom "ispao" iz kruga potencijalnih porotnika, piše Čikago Tribjun.

Nakon toga je napustio zgradu, ali uprkos kratkome boravku, pojavljivanje na sudu jednog od omiljenih američkih bivših predsednika, koji je za ovaj sudski proces odabran nasumično ili prema registru vozačkih dozvola, nikoga nije ostavilo ravnodušnim.

"On je sjajan", rekla je jedna od zaposlenih u sudu. Keli Bulik, kandidatkinja za članicu porote za Čikago Tribjun je kazala kako je imala osećaj "da će se istopiti poput maslaca" dok su se rukovali.

"Hvala svima što ste se odazvali i što ste spremni biti porotnici", uz osmijeh im je poručio bivši demokratski predsednik i profesor prava koji je poput ostalih strpljivo čekao kako bi saznao hoće li biti odabran za člana porote.

Svaki američki državljanin koji je napunio 18 godina može biti pozvan za porotnika. Obama trenutano živi u Vašingtonu, ali prebivalište mu je u Čikagu, zbog čega je slučajno ušao u izbor.

On nije prvi američki predsednik koji je pozvan za porotnika. Njegov prethodnik Džordž Buš pozvan je 2015. na sud u Dalasu, ali ni on tada nije odabran.

Kurir.rs/100posto.hr

Foto: Youtube screesnhot

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: Ovo su bili poslednji trenuci života ubijenog pekara! Evo šta se tačno odigralo u staklorezačkoj radnji!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track