(VIDEO) ISTORIJA BI BILA POTPUNO DRUGAČIJA: Evo šta je Hitler planirao da radi u Velikoj Britaniji u slučaju pobede
Foto: Profimedia

INVAZIJA

(VIDEO) ISTORIJA BI BILA POTPUNO DRUGAČIJA: Evo šta je Hitler planirao da radi u Velikoj Britaniji u slučaju pobede

Planeta -

Adolf Hitler je sagradio kuću u obliku svastike u engleskom gradu Devonu koja je nakon planirane invazije trebalo da bude njegov štab, tvrdi se u jednoj knjizi.

Postoje priče da je kuća izgrađena od novca Trećeg rajha i da je upravo ova građevina trebalo da bude štab svih nacističkih lidera i glavnih 10 oficira da je Nemačka dobila rat protiv Velike Britanije.

Plac je sa kućom stavljen na prodaju 1945. godine nakon poraza Nemačke i Hitlerove smrti.

Autor Kristofer Šanter, autor knjige "A House For Hitler?" tvrdi da je kuća sadržala posebno osmišljen sistem svetlosnih signala koji je signalizirao neprijateljskim avionima.

“Do 1939. godine anonimni nemački diplomata je kupio nekoliko placeva oko glavnog mesta na kojem se nalazila kuća, a sve je to finansirao Treći rajh. Iz vazduha se vidi da je zgrada bila u obliku svastike, a svetla su korišćena kao signal neprijateljskim avionima“, navodi se.

Objekat je izgoreo u požaru, a baš ovih dana je nova kuća na istom placu oglašena na prodaju.

Međutim, mediji smatraju da je sadržaj knjige poprilično sumnjiv i verovatno proizvod glasina.

Takođe, britanski Dejli star podseća da su nacisti imali planove da sagrade kamp na baltičkom ostrvu Rugen gde bi arijevci u slobodno vreme uživali na plaži, plovidbi ili odlascima u bioskop.

Taj kompleks je danas na prodaju. Redizajniran je u luksuzni kompleks hotela sa 4 zvezdice koji se prodaju za 500.000 funti. Svaki od 10.000 apartmana je potpuno isti i ima pogled na more.

Kurir.rs/Dejli star Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track