(VIDEO) DOŠLE ZBOG LEPOTE NAŠLE PAKAO: Racija na ilegalnu kliniku u Brazilu otkrila užas
Foto: NY post

ne isplati se

(VIDEO) DOŠLE ZBOG LEPOTE NAŠLE PAKAO: Racija na ilegalnu kliniku u Brazilu otkrila užas

Planeta -

Video o policijskom napadu na nelegalnu brazilsku kliniku za za plastičnu hirurguju otkriva očaj i napor nekih žena u svojoj potrazi za pronalaženjem slave i bogatstva. Klinika se nalazi u tužnoj trospratnoj kući u jednoj od najvećih favela u Rio de Žaneiru. Policija kaže da žene dolaze iz celog sveta kako bi im ubrizgali koštani cement u potencijalno smrtonosnim dozama. Iako je teško saznati koliko sličnih klinika postoji - one se vode iz zgrada i promovišu preko društvenih medija - ono što je jasno je da potražnja postoji.

U stvari, hirurgija uvećanja zadnjice je bila najbrže rastuća kozmetička procedura u Americi 2015. godine. Sada šokantni snimci iz Brazila pokazuju da su policajci uhvatili jednu ženu, identifikovanu kao Iris Cabral Pierrout, dok je ubrizgavala hemikaliju metakrilat u uadnjicu jedne žene. Metakrilat je inače poznat kao koštani cement i obično se koristi za postavljanje zglobova na mesto ili definisanje struktura kostiju tokom rekonstruktivne hirurgije. Policija kaže da je pacijentkinja došla iz Portugala, posebno zbog retmana koji košta najmanje 1.300 dolara. Korišćenje hemikalije za poboljšanje stražnjice smatra se veoma rizičnim i povezano je sa nekoliko smrtnih slučajeva, što je dovelo do toga da se procedura potpuno zabrani u mnogim zemljama uključujući Ameriku i Veliku Britaniju.

Brazilska medicinska asocijacija dozvoljava proceduru, ali samo ako se koriste male količine do 5 mililitara (oko kašičice). Policajka na tajnom zadatku kaže da su su žene koje rade u klinici u Riu ponudile da ubrizgavaju 400 mililitara u svaku od zadnjica - 160 puta više od "sigurne" količine. U 2013. godini, Suela de Oliveira, 37-godišnja majka četvoro dece iz Sao Paola, pretrpela je srčani udar i umrla je ubrzo nakon što joj je lažni lekar ubrizgao hemikaliju.

Kurir.rs/NY Post

Foto: Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track