DŽORDŽ BUŠ STARIJI PIPKAO MALOLETNICU PO ZADNJICI: Bivši predsednik ponovo optužen za seksualno uznemiravanje
Foto: EPA

SKANDAL

DŽORDŽ BUŠ STARIJI PIPKAO MALOLETNICU PO ZADNJICI: Bivši predsednik ponovo optužen za seksualno uznemiravanje

Planeta -

Rozlin Korigan je šesta žena koja je zvanično optužila 41. američkog predsednika da ju je neprimereno pipkao.

Susret se desio pre 14 godina kad je ona imala samo 16, a bivši predsednik 79 godina.

Ona je rekla magazinu Tajm da je u novembru 2003. prisustvovala događaju u kancelariji Centralne obaveštajne agencije (CIA) u Vudlendsu, u Teksasu, gde se njen otac zajedno sa kolegama obaveštajcima i članovima porodice upoznao sa bivšim predsednikom.

​Rozlin Korigan, koja je tada imala 16 godina, priznala je da je "bila uzbuđena jer je upoznala bivšeg predsednika".

Međutim, kad je trebalo da poziraju za zajedničku fotografiju, političar ju je "zgrabio za zadnjicu".

"Moja inicijalna reakcija je bila - užas. Zaista sam bila zbunjena“, rekla je za Tajm, prvi put javno govoreći o incidentu.

"Prvo sam pogledala majku dok je on još stajao pored nas i ništa nisam rekla. Šta tinejdžerka da kaže bivšem predsedniku SAD? Nešto kao: ’Čoveče, ne bi trebalo tako da me pipkaš‘“, rekla je ona.

Magazin navodi da je sedmoro ljudi, uključujući članove porodice i prijatelje, potvrdilo da su bili upoznata sa navodnim zlostavljanjem pre nego što su drugi ljudi prijavili uznemiravanje.

Džim Makgart, portparol Džordža Buša Starijeg, izjavio je da bivši predsednik "jednostavno nije imao nameru da ikoga omalovažava i povredi i da se unapred izvinjava svakome koga je možda uvredio tokom fotografisanja".

Portparol je ranije priznao da je Buš Stariji "potapšao ženu po zadnjici smatrajući da je to što je učinio pristojno i dobronamerno".

Glumica Heder Lind je prva žena koja je optužila bivšeg predsednika za seksualno uznemiravanje, kad je otvoreno priznala da ju je Buš pipkao tokom fotografisanja za vreme promotivne turneje TV serije "Špijuni u Vašingtonu" 2013. godine.

Kurir.rs/Sputnjik Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track