Najnovije vesti

(VIDEO) JEZIVO, VRAĆA SE  ROBOVLASNIŠTVO: Dvojicu muškaraca prodali za 800 dolara!
Foto: Printscreen Youtube

tragično

(VIDEO) JEZIVO, VRAĆA SE ROBOVLASNIŠTVO: Dvojicu muškaraca prodali za 800 dolara!

Planeta

Pojavio se snimak nastao na nepoznatoj lokaciji u Libiji na kome se može viseti prodaja dvojice muškaraca, migranata.

Na snimku se čuje kako se muškarci nude za "800, 900,1.000, 1.100", a kako se navodi, oni su prodati za 1.200 libijskih dinara (oko 800 dolara).

 

CNN navodi da je jedan od muškaraca iz Nigerije, a bio je "u ponudi" u grupi "velikih jakih momaka za rad na farmi", što je potvrdio i "aukcionar" koji je ostao iza kamere. Posle objavljivanja snimka CNN je pokušao da utvrdi njegovu autentičnost i novinari te televizije su bili svedoci brojnih aukcija.

"Treba li nekome neko za kopanje? Ovo je jak muškarac, on će da kopa", kaže "aukcionar".

 

Nakon toga kupci dižu ruke, početna cena je obično 500, 550, 600 libijskih dinara, a obično se prodaju za nekoliko minuta. Svake godine desetine hiljada ljudi stiže do libijske granice, kao i da se radi o izbeglicama koje žele šansu u Evropi.

Mnogi od njih prodali su sve što su imali kako bi finansirali put preko Libije i prešli Mediteran, međutim, sve manje brodova dospeva na more, ostavljajući tako očajne ljude u rukama krijumčara.

 

"Tako krijumčari postaju vlasnici, a izbeglice robovi", piše CNN.

 

Snimak koji je napravio CNN predat je vlastima Libije koja je obećala da će sprovesti istragu, a neki zvaničnici te zemlje navode da znaju za organizovano krijumčarenje.

 

Kurir.rs/Tanjug

Foto printscreen youtube

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...