(VIDEO) IDENTIFIKOVANE SVE ŽRTVE PAKLENOG TORNJA: U londonskom soliteru izgorela 71 osoba, među njima i jedno novorođenče!
Foto: Reuters, Youtube

konačno

(VIDEO) IDENTIFIKOVANE SVE ŽRTVE PAKLENOG TORNJA: U londonskom soliteru izgorela 71 osoba, među njima i jedno novorođenče!

Planeta -

Londonska policija je saopštila da je konačni bilans žrtava požara u londonsom soliteru Grenfel.

U zgradi od 24 sprata nastradala je 71 osoba, a među njima je i jedno novorođenče. Zvaničnici su naveli da su ove nedelje identifikovane i poslednje dve žrtve požara, dodajući da su sigurni da nema nestalih.

Najmlađa žrtva je prevremeno rođena beba koja je umrla na rođenju. Majka bebe bila je hospitalizovana zbog problema sa disanjem jer s e nagutala dima tokom požara.

Policija je navela da su 223 osobe pobegle nešto posle ponoći 14. juna kada je izbio požar u višespratnici kompleksa socijalnih stanova u Kraljevskoj četvrti Kensington i Čels, u blizini mondenskog kvarta Noting Hil u zapadnom Londonu.

Požar je izazvao pokvaren frižider i širio se prema izjavama svedoka velikom brzinom.

Mnogi stanari koji su preživeli požar negodovali su zbog tako dugog procesa identifikacije u žrtava i saopštenja konačnog bilansa.

Britanska firma koja je prošle godine renovirala zgradu sa 120 socijalnih, posle požara i optužbi da je fasada zgrada obložena opasnom aliminijumskom oblogom, tvrdi da je "sve uradila po standardima".

Udruženje stanara međutimj tvrdi da su se godinama žalili na opasne uslove u njoj, uključujući "stalne udare napona struje", pogrešno postavljene elektro-kablove, čak i izostanak mera za slučaj nesreće kakva se na kraju dogodila.

Kurir.rs/BBC

Foto printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track