(FOTO) OZBILJNO ŠTIVO: Dok poljski parlament burno raspravlja, Kačinjski čita knjigu o mačkama
Foto: Profimedia

Samo se vi svađajte..

(FOTO) OZBILJNO ŠTIVO: Dok poljski parlament burno raspravlja, Kačinjski čita knjigu o mačkama

Planeta -

Najmoćniji političar u Poljskoj Jaroslav Kačinjski čitao je danas knjigu o mačkama na sednici poljskog parlamenta, čime je podstakao brojne šale, ali i optužbe da pokušava da skrene pažnju birača sa kontroverzne reforme pravosudnog sistema.

Kačinjski, lider vladajuće stranke Pravo i pravda i poznati ljubitelj mačaka, delovao je udubljen u mali priručnik "Atlas mačaka: Divlje i domaće", na početku današnje sednice. Portparolka njegove stranke Beata Mazurek objavila je kasnije na Tviteru sliku Kačinjskog kako čita tu knjižicu i napisala: "Neka nas pretpraznično čitanje lidera Jaroslava Kačinjskog ohrabri da podržimo skloništa za životinje i ljude koji pomažu životinjama." Ona je na Tviteru podelila i sliku na kojoj je mačka koja čita knjigu o Kačinjskom.

Opozicioni poslanik Mihal Šćerba optužio je vladajuću partiju da pokušava da ublaži lik Kačinjskog dok se "demokratija urušava" u Poljskoj. Poslanici su debatovali o nekoliko tema, uključujući kontroverzne promene pravosudnog sistema koje bi vladajućoj stranci dale veću kontrolu nad Vrhovnim sudom i imenovanjem sudija. Dok Pravo i pravda navodi da su promene potrebna zbog reforme slomljenog pravosudnog sistema, Evropska unija smatra da će te reforme narušiti načelo podele vlasti i vladavinu prava u Poljskoj. Glasanje o reformi pravosuđa očekuje se narednih nedelja.

(Kurir.rs/Beta)

(Foto: Profimedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Naser Orić postao lovac u Srbiji?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track