Najnovije vesti

(UZNEMIRUJUĆE) NOVE ŠOKANTNE FOTOGRAFIJE OSVANULE NA INTERNETU: Ovo je dokaz da ljude muče, ubijaju i prodaju kao robove u Libiji
Foto: Facebook

UŽASNI PRIZORI IZ AFRIKE

(UZNEMIRUJUĆE) NOVE ŠOKANTNE FOTOGRAFIJE OSVANULE NA INTERNETU: Ovo je dokaz da ljude muče, ubijaju i prodaju kao robove u Libiji

Planeta

Posle snimka koji je šokirao svet, objavljene su i vrlo uznemirujuće fotografije prodaje ljudi u ropstvo u Libiji.
 

Pre desetak dana, CNN je objavio šokantnu reportažu o trgovini ljudima u Libiji, gde krijumčari na pijacama prodaju migrante. Prikazana je grupa crnaca pred kamerom i belac koji ih pokazuje i govori: "800, 900... 1000, 1100... Prodato za 1200 libijskih dinara".

 Pre tri dana, na Fejsbuku se pojavilo nekoliko vrlo uznemirujućih fotografija. Korisnici su upozoreni na potresan sadržaj, a navodi se da se migranti prodaju po cenama od 400 dolara.

 

 

CNN je potresno otkriće priložio lokalnim vlastima, a libijska vlada je pre dva dana objavila da je pokrenula istragu.

Libijski ministar unutrašnjih poslova izjavio je da su izdata uputstva za stvaranje istražnog odbora koji će skupiti dokaze o trgovini ljudima.

 Glavni sekretar UN-a Antonio Gutereš osudio je situaciju s migrantima u Libiji kao "mogući zločin protiv čovečnosti i najgoru povredu ljudskih prava".

 

UN je dodatno optužio EU da "nije učinila ništa da spreči šokantno zlostavljanje" migranata koji iz te države pokušavaju da dođu do Evrope, a završavaju kao moderno roblje.

 


Kurir.rs/Index.hr
Foto: Facebook

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

KURIR VESTI UŽIVO: Ko će odgovarati što Naser Orić nesmetano lovi po Srbiji?

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...