ESKOBAROV SIN OPET PROGOVORIO: Moj tata je bio kolumbijski Robin Hud, ali ovo mu je bila kobna greška
Foto: Kurir Štampano

Kralj kartela

ESKOBAROV SIN OPET PROGOVORIO: Moj tata je bio kolumbijski Robin Hud, ali ovo mu je bila kobna greška

Planeta -

Nekada je živeo gotovo neviđeno luksuznim i ekstravagantnim životom, a sada živi daleko od domovine skrivenog identiteta!

Huan Pablo Eskobar, najstariji sin zloglasnog kolumbijskog dilera Pabla Eskobara, odrastao je u luksuznim kućama gde su slonovi i zebre slobodno lutali dvorištem. Nakon smrti njegova oca i propasti kokainskog carstva, morao je da promeni ime i da pobegne iz Kolumbije 1993. godine.

Uprkos svemu, kaže da se i dalje divi svom ocu kojeg i dalje voli.

"Živeli smo kao u Diznilendu. Žirafe, slonovi, motocikli, svašta smo mogli da radimo i na svašta smo mogli da trošimo novac. Bio sam spreman da umrem za njega. Ne postoji šansa da sam ikako mogao da mrzim oca jer nisam bio potpuno siguran što je radio", ispričao je Huan Pablo za informativni magazin 60 Minutes.

Stotine miliona dolara

Pablo Eskobar odrastao je u siromašnoj porodici na periferiji grada Medelina na severoistoku Kolumbije. Na vrhuncu trgovine kokainom u SAD, pretpostavlja se da je najmoćniji svetski diler zarađivao oko 420 miliona dolara svake nedelje.

Na početku zloglasne karijere Eskobar je upravljao svojim narko-carstvom iz dubokih kolumbijskih džungli. Kasnije je postao zloglasan po hiljadama ubistava, pokretanju rata, a u jednom trenutku postavio je bombu na avion kako bi ubio samo jednu osobu.

Međutim, na početku karijere zvali su ga Robin Hud iz Kolumbije zato što je ogromne količine novca davao siromašnima u Medelinu.

Narkobos gotovo bezgranične ambicioznosti, Pablo Eskobar u jednom trenutku odlučio se na ulazak u političke vode.

"Bila mu je to najgora odluka u životu. Jednom kad je ušao u politiku svi su počeli da obraćaju pažnju", rekao je Huan Pablo. Najstariji sin zloglasnog kriminalca uveren je da bi njegov otac i danas bio živ samo da nije ušao u politiku.

Uspešno bežao policiji

Pablo Eskobar uspešno je izbegavao atentate, policijske racije, a nekoliko puta je bežao iz zatvora. Ubijen je 2. decembra 1993. godine u okršaju s kolumbijskom policijom.

Huan Pablo kaže da je samo desetak minuta ranije razgovarao s ocem, a nakon smrti oca je najavio nastavak kartela Medelin i porodičnog posla krijumčarenja drogom. Ubrzo je promenio mišljenje i kaže da je odlučio da se bavi mirnijim poslovima.

"Deset minuta nakon smrti oca bio sam ljut, ali nakon još deset minuta sam nazvao novinare i rekao im da neću nastaviti očevim stopama. Otad živim mirnim životom svaki dan", kaže Huan Pablo.

On je postao arhitekta i odselio se u Argentinu, a tek je u poslednjih nekoliko godina odlučio da progovori o svom ocu.

Kaže da ne odobrava kriminalni život Pabla Eskobara, ali da će uvek braniti svog oca od optužbi da je bio loš roditelj.

"Ne ponosim se nasiljem, ali se ponosim njegovim osećanjima prema meni. Ljubavi prema mojoj majci i mojoj sestri. Radio je neke stvari zbog kojih su ga voleli, radio je neke stvari zbog kojih ga nisu voleli, ali to je moj otac", kaže Huan Pablo.

(Kurir.rs/Express.hr)

(Foto: YT Printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Saša Janković: “Hteo sam da budem premijer”!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track